Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda u Pomezí nad Ohří si naštěstí vyžádala jen lehká zranění, kamion s nebezpečnými látkami skončil na boku

Ve středu 25. května 2022 krátce po půl šesté ráno došlo na pozemní komunikaci I/6 u Pomezí nad Ohří k dopravní nehodě osobního a nákladní vozidla.

K té mělo dojít tak, že devětatřicetiletý řidič osobního automobilu značky Volkswagen jedoucí ve směru od Pomezí nad Ohří do Chebu, zřejmě nerespektoval dopravní značení zákaz odbočení vlevo a vjel do jízdní dráhy projíždějícího nákladního vozidla značky Scania, které řídil devětadvaceti­letý muž.

Následně došlo ke střetu osobního a nákladního vozidla, které převáželo nebezpečné kapalné a pevné látky. Po střetu měl nákladní automobil vyjet vpravo mimo komunikaci, kde se převrátil na levý bok.

Při dopravní nehodě utrpěly lehčí zranění tři osoby. Devětadvacetiletý řidič nákladního automobilu, devětatřicetiletý řidič osobního automobilu a také osmatřicetiletý spolujezdec z osobního vozidla. Zdravotnická záchranná služba převezla všechny tři zraněné osoby na ošetření do nemocnice.

Při nehodě došlo k úniku nafty do půdy. Jiné látky neunikly, při nehodě nedošlo k poškození obalů. Situaci na místě kontrolovali společně s hasiči zástupci odboru životního prostředí a Povodí Ohře. Před vyproštěním nákladního vozidla bylo nutné přeložit náklad.

S ohledem na charakter převážených látek se o přeložení postarali hasiči. Nebezpečné látky přeskládali na palety a poté s využitím jeřábu drážních hasičů je přeložili na přistavené náhradní vozidlo,

uvedl Martin Kasal, mluvčí hasičů v Karlovarském kra­ji.

Pozemní komunikace byla z důvodu překládání nebezpečných látek a vyproštění havarovaného nákladního vozidla několik hodin zcela uzavřena. Poté byl v místě provoz policisty řízen kyvadlově a plně průjezdná byla komunikace krátce po jednadvacáté hodině večerní.

Předběžná škoda byla odhadnuta na částku kolem 2, 5 milionu korun.

Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Zasahující jednotky:

  • HZS Cheb (CAS 20 Scania, CAS 20 Scania)
  • HZSp SŽ Cheb (CAS 20 T815, AJ 35)
  • HZS Sokolov (CAS 20 T815)
prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková
Policie ČR
HZS Karlovarského kraje
Sdílet