Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Po střetu s autem se kamion převrátil

Kvůli odklízení nebezpečného nákladu byla uzavřena silnice k hraničnímu přechodu

25. května 2022 13:12 , aktualizace 13:12

Doprava Hasiči Nehody

     Na silnici I/6 ze Sokolova na Schirnding u odbočky na Pomezí nad Ohří došlo dnes v ranních hodinách ke střetu osobního vozu s kamionem, převážejícím mimo jiné i nebezpečné látky. Kamion se po střetu převrátil na bok a zůstal ležet mimo vozovku pod mírným svahem.
     Z místa bylo hlášeno zranění dvou cestujících z osobního vozu i řidiče kamionu, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky včetně drážních hasičů. Tři zraněné si do péče převzali záchranáři a naštěstí s jen lehkými zraněními je transportovali do nemocnice.
     Hasiči mezitím zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a začali likvidovat naftu unikající do půdy. K úniku různých nebezpečných hořlavých a žíravých látek, které kamion v režimu ADR převážel naštěstí nedošlo. "Situaci na místě kontrolují společně s hasiči zástupci odboru životního prostředí a Povodí Ohře. S ohledem na charakter převážených látek budou hasiči s maximální opatrností překládat náklad do náhradního vozidla tak, aby ani při této činnosti nedošlo k úniku nebezpečných látek," uvedli hasiči.

     Okolnosti a příčiny nehody policisté stále šetří, zatím je možné pouze uvést, že oba řidiči měli dechovou zkoušku na alkohol negativní.

     Provoz v místě byl nejprve řízen kyvadlově, nyní je silnice až do přeložení nebezpečného nákladu specializovanou firmou na několik hodin uzavřena.

Foto HZS a PČR

Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!