Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil trest Ukrajinci, co v Brně brutálně znásilnil ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na 8,5 roku za mříže poslal ve středu Vrchní soud v Olomouci Ukrajince Vasyla Bojčuka (29) za to, že v Brně brutálně znásilnil ženu poté, co odmítla jeho sexuální návrh. Potvrdil tak verdikt brněnského krajského soudu z letošního 25. února, proti kterému se obžalovaný odvolal. Zároveň ho na pět let vyhostil z České republiky. Poškozené také musí zaplatit 1,16 milionu korun jako nemajetkovou újmu.

Vasyl Bojčuk u soudu Video: Petr Marek, Právo

 
Článek

„Krajský soud rozhodl o vině a trestu správně. Proto jsme odvolání obžalovaného zamítli jako nedůvodné. Změnili jsme pouze výrok o nemajetkové újmě, kterou jsme zvýšili z původních 700 tisíc korun na 1,16 milionu,“ řekl Právu mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik.

Hrůzná událost se stala v polovině ledna 2019. Obžalovaný se ženě postavil do cesty poté, co v brněnské Líšni vystoupila z autobusu, a zeptal se jí, jestli si s ním nechce užít.

Když odmítla, chytil ji za předloktí a pod krkem, vulgárně jí nadával a odvlekl ji do blízkého lesoparku. Napadená ho opakovaně žádala, aby ji pustil, vzhledem k jeho značné fyzické převaze se jí však nepodařilo ani utéct.

Brutálně znásilnil mladou ženu v Brně, dostal 8,5 roku

Krimi

Ukrajinec ženu brutálně znásilnil, nejdříve vaginálně, pak i análně. Nakonec, když ležela na zemi a předstírala bezvědomí, ji ještě okradl a nechal bez pomoci.

Při samotném útoku žena utrpěla drobnější zranění v podobě zlomeného prstu, podlitin a oděrek a také posttraumatickou stresovou poruchu. Dodnes má traumata, bojí se chodit ven a musí se léčit.

Foto: Petr Marek, Právo

Vasyl Bojčuk u olomouckého vrchního soudu.

Policie dlouho nemohla útočníka dopadnout. Bojčuk tak o pár týdnů později přepadl ženu v Šumperku, kterou ovšem jen okradl. Zde byli policisté úspěšnější a soud muže vyhostil na dva roky z Česka.

Brněnští kriminalisté ale mezitím došli k závěru, že útočníkem z Líšně je právě Bojčuk.

I když se muž dozvěděl, že po něm Policie ČR jde, hned po vypršení trestu vyhoštění se vrátil do Česka. Policisté ho pak dopadli v Krkonoších.

U soudu přiznal, že měl se ženou pohlavní styk, obvinění ze znásilnění ale odmítl. Tvrdil, že s poškozenou se domluvili na placeném sexu. Znalecký posudek však svědčil o opaku.

Reklama

Výběr článků

Načítám