Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po dopravní nehodě u Slaného museli hasiči jednu osobu vyprostit z havarovaného vozu

Několik minut před desátou hodinou dopoledne ve středu 25. května přijali středočeští hasiči oznámení o dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu na obchvatu Slaného na Kladensku.

V době střetu jel náhodou kolem příslušník územního odboru Mělník, který neváhal a začal zraněným poskytovat první pomoc. Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče z Kladna a Slaného spolu s dobrovolnými hasiči obce Zlonice.

Jednotky po příjezdu na místo potvrdily, že došlo ke střetu osobního a nákladního automobilu a uvnitř jednoho z vozidel zůstala zaklíněna osoba, kterou museli hasiči vyprostit za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou byla osoba vytažena a následně transportována sanitkou do nemocnice k dalšímu ošetření. Druhý zraněný skončil také v péči zdravotníků.

Hasiči následně provedli protipožární opatření na vozidle a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbetem. Silnice první třídy číslo 16 byla po celou dobu vyprošťovacích prací uzavřena. Provoz se podařilo částečně obnovit zhruba v půl jedenácté.

Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet