Hlavní obsah

Cyklista vezl v Plzni pětimetrový kmen. Plánoval výrobu postele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Dost neuvěřitelná podívaná se naskytla v úterý dopoledne plzeňským strážníkům. Ulicí Edvarda Beneše ve čtvrti Bory jel po chodníku cyklista, který za sebou táhl asi pětimetrový smrkový kmen. Uvázal si jej na nosič a vzadu ho opatřil kolečky.

Foto: MP Plzeň

Neobvyklý transport dřeva byl k vidění v plzeňské ulici Edvarda Beneše.

Článek

„Hlídka muže zastavila a zjistila, že jde o pokácené dřevo, které leželo v Borském parku,“ sdělila mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová s tím, že šlo tudíž o kradené dřevo.

„Odcizený kmen chtěl využít k výrobě postele,“ dodala.

Není běžné, že by lidé v plzeňských parcích kradli pokácené stromy, řekl ČTK Petr Kuták, který má na magistrátním oddělení městské zeleně na starost péči o dřeviny. „S tak bizarním způsobem přepravy jsme se rozhodně ještě nesetkali,“ řekl.

Muž podle něj odvezl souš, která v parku ležela. Nejdřív na ní musel zřejmě ještě osekat větve. Strážníci kutila na místě potrestali pokutou, řekla Pužmanová. Městu pak ještě musel jít zaplatit cenu dřeva, dodal Kuták.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám