Zavřít reklamu

Jak z našich předchozích novinek jistě víte, Samsung pracuje na vysoce výkonném čipsetu určeném exkluzivně pro telefony Galaxy, který by se měl na scéně objevit v roce 2025. Nyní do éteru unikla zpráva, podle které korejský smartphonový obr pro projekt vyhradil speciální tým.

Podle korejského webu Naver vyčlenil Samsung pro práci na novém čipu specializovaný tým, který čítá zhruba tisíc lidí. Projekt je pro korejského giganta tak důležitý, že se prý rozhodl v příštím a přespříštím roce nepředstavit nové vlajkové čipsety Exynos. Jednoduše to znamená, že Galaxy S23 ani Galaxy S24 nedostanou čipy Exynos, a Samsung se pravděpodobně uchýlí k jejich celosvětové distribuci s čipy Qualcomm Snapdragon.

Tým, který prý Samsung interně nazývá „Dream Platform One Team“, má na čipu začít pracovat od července. V jeho čele prý stojí šéf mobilní divize Samsungu TM Roh a šéf divize System LSI Park Yong-in. Ve skupině je prý řada inženýrů, kteří ve druhé zmíněné divizi navrhovali čipy Exynos a kteří koordinovali jejich instalaci v mobilní divizi.

O tom, že Samsung chce na poli čipů „hrát první housle“, svědčí i jeho včerejší oznámení, že v příštích pěti letech hodlá do segmentu polovodičů (a také biofarmaceutického průmyslu) investovat zhruba 450 bilionů wonů (asi 8,2 bil. Kč). Oproti minulé „pětiletce“ jde o 30% navýšení. Samsung chce tyto prostředky vynaložit mimo jiné na vylepšení čipové architektury, výrobního procesu a paměťových čipů nebo posílení výzkumu nových technologií a materiálů.

Telefony Samsung Galaxy koupíte například zde

Dnes nejčtenější

.