Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Životní sezona a přestup. První posilou Slavie je produktivní Douděra

Po deseti gólech a čtyřech asistencích v uplynulém ligovém ročníku se krajní obránce či záložník David Douděra stal první letní posilou Slavie, kam přestoupil z Mladé Boleslavi. S pražským klubem podepsal tříletou smlouvu.

Do skvělé formy se Douděra dostal na jaře, když ho nový mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych posunul z obrany do zálohy. Od konce února do konce dubna skóroval odchovanec Dukly v nejvyšší soutěži osmkrát v osmi utkáních. Zaujal mimo jiné i velkou rychlostí.

"Brácha ve Slavii hraje, táta kdysi trénoval kategorii U11, bratranec Lukáš Červ je tu taky. Když jsme proto zasedli v rodinném kruhu, všechno ke Slavii směřovalo. Je to splněný sen. Už když jsem jel autem ke stadionu, měl jsem husí kůži," řekl Douděra pro web Slavie.

"Těším se na spoluhráče - hlavně na Filouse (Daniela Filu) s Jurasem (Davida Juráska), Schranzíka (Ivana Schranze) znám z Dukly. A samozřejmě také na fanoušky. Nemůžu se dočkat, až začne příprava," doplnil bývalý reprezentant do 21 let.

Douděra odehrál v první lize 117 zápasů s bilancí 14 branek a 10 asistencí. "David chytil na jaře skvělou formu, ale už dlouhodobě prokazuje v lize, že má všechny předpoklady pro to, aby se ve Slavii prosadil. Věříme, že se mu to povede a bude pro klub i díky své slávistické rodině velkou posilou," uvedl sportovní ředitel vršovického klubu Jiří Bílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články