Slavia má první letní posilu, z Mladé Boleslavi získala Douděru

ČTK ČTK
25. 5. 2022 19:21
Krajní záložník či obránce David Douděra se stal první letní posilou fotbalové Slavie, kam přestoupil z Mladé Boleslavi. Třiadvacetiletý hráč s úřadujícími vicemistry podepsal tříletou smlouvu. Oba kluby oznámily transfer na svých internetových stránkách.
David Douděra
David Douděra | Foto: ČTK

Douděra má za sebou průlomovou sezonu. Ve 31 ligových utkáních zaznamenal 10 gólů a čtyři asistence. Do skvělé formy se dostal na jaře, když ho nový mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych z obrany posunul do zálohy. Od konce února do konce dubna odchovanec Dukly v nejvyšší soutěži skóroval osmkrát v osmi utkáních. Zaujal také velkou rychlostí.

"Brácha ve Slavii hraje, táta tady trénoval kdysi U11, bratranec Lukáš Červ je tu taky. Takže když jsme zasedli v rodinném kruhu, vlastně všechno ke Slavii směřovalo. Je to splněný sen, už když jsem jel autem ke stadionu, měl jsem husí kůži," řekl Douděra pro slávistický web.

"Těším se na spoluhráče, hlavně na Filouse (Daniela Filu) s Jurasem (Davida Juráska), Schranzíka (Ivana Schranze) znám z Dukly. A samozřejmě také na fanoušky. Nemůžu se dočkat, až začne příprava," doplnil bývalý reprezentant do 21 let.

Douděra v první lize odehrál 117 zápasů s bilancí 14 branek a 10 asistencí. "David chytil na jaře skvělou formu, ale už dlouhodobě prokazuje v lize, že má všechny předpoklady pro to, aby se ve Slavii prosadil. Věříme, že se mu to povede a bude pro klub i díky své slávistické rodině velkou posilou," uvedl sportovní ředitel vršovického klubu Jiří Bílek.

 

Právě se děje

Další zprávy