Družina Trpišovského hlásí novou tvář. Kádr sešívaných posílil krajní univerzál z Boleslavi

Družina Trpišovského hlásí novou tvář. Kádr sešívaných posílil krajní univerzál z Boleslavi

Pražská Slavia se během ligové přestávky nevyhne několika změnám v kádru. Trenér Jindřich Trpišovský se s pár jmény rozloučí, ale také opačným směrem by mělo do Edenu zavítat hned několik čerstvých posil. Jednou z nich je i krajní univerzál David Douděra, který v uplynulé sezóně předváděl parádní výkony v barvách Mladé Boleslavi.

Třiadvacetiletý mladík má za sebou povedené jaro, během kterého zaznamenal osm vstřelených branek. Celkově se v uplynulé sezóně trefil hned desetkrát, což potvrzuje domněnky, že sešívaní budou lovit tváře, které jsou nebezpečné v koncovce. Jeho statistiky taktéž zdobí čtyři asistence.

Slavia tímto příchodem reaguje na možný odchod Alexandra Baha, který by měl co nevidět zamířit do zahraničí. „Moc děkuji všem v klubu a samozřejmě taky fanouškům, s kterými jsem si rozuměl. V Mladé Boleslavi jsem dostal šanci hrát pravidelně první ligu a na to nikdy nezapomenu,“ nechal se slyšet Douděra na stránkách vršovického klubu. Spolupráci s novým zaměstnavatelem uzavřel do června roku 2025.

Krajní univerzál začínal v Boleslavi na pozici obránce, ale kouč Pavel Hoftych z něj udělal efektivní křídlo. Boleslav svou oporu uvolnila i z důvodu, že mu za rok končí platná smlouva a nabídce Slavie nebylo možné odolat. Samotný hráč po svém příchodu ani příliš nedumal nad tím, na jakém postu by jej pražský klub mohl využívat.

„Trenér Trpišovský mi volal a říkal, že se uvidí. Buďto to bude záložník, nebo to bude bek. Už to neřeším, dospěl jsem do fáze, kdy je mi jedno, jestli hraju křídlo nebo beka. Kdysi jsem to řešil, teď jsem herně i mentálně vyspěl a do Slavie přicházím s tím, že budu hrát tam, kam mě postaví trenéři. Co si ukážeme, to budu respektovat a plnit na hřišti,“ dodal Douděra.

Zdroj: slavia.cz