​České dráhy pozmění představenstva ČD Cargo a Dopravního vzdělávacího institutu

​České dráhy pozmění představenstva ČD Cargo a Dopravního vzdělávacího institutu

26.5. - České dráhy pozmění vedení dvou dceřiných společností. Novými členy představenstva nákladního ČD Cargo se stali Martin Svojanovský a Zbyszek Waclawik, kteří nahradí končící Zdeňka Škvařila a Radka Dvořáka. Vedení Dopravního vzdělávacího institutu (DVI) doplní David Voráček. Skupina zároveň dál hledá nové vedení pro ČD-Telematiku.

Změny v ČD-Cargo začnou platit od června. Škvařil, který řídil úsek provozu, odchází do penze. Jeho nástupcem se stane dosavadní ředitel Řízení provozu Carga v České Třebové, kterého doporučil valné hromadě šéf nákladního dopravce Tomáš Tóth. "Jeho role je klíčová, bez zajištění všech provozních činností bychom nedokázali zákazníkům nabízet kvalitní služby a operativně reagovat na požadavky trhu a nové obchodní příležitosti,“ řekl Tóth.

Další změna se uskuteční na pozici člena představenstva odpovědného za komunikaci se zákazníky a posilování tržního podílu v ČR i v zahraničí. Radka Dvořáka nahradí Zbyszek Waclawik, který byl u vzniku dnešní polské dceřiné společnosti ČD Cargo Poland. Cílem změny je podle drah posílení obchodu společnosti.

"Vybírali jsme z několika možných kandidátů a volba padla na pana Waclawika, protože má v tomto tvrdém byznysu bohaté zkušenosti. Pro mě má obchodnické boty a myslím, že bude pro Cargo v tomto hledu přínosem," řekl šéf českých drah Michal Krapinec. Waclawik byl v čele polského ČD Cargo v letech 2007 až 2013. Následně působil ve vrcholových manažerských pozicích u několika dalších společností jako Rentrans International Spedition, OT Logistics nebo CargoTrans Europe.

Uvolněné místo ve vedení DVI, které bylo neobsazené po odchodu Blanky Havelkové do představenstva Českých drah, od příští středy zaujme David Voráček. Ten byl v minulosti manažerem například ve vydavatelství Economia a Burda International CZ.

České dráhy zároveň dál hledají členy vedení dalších dceřiných firem. Nového šéfa například vybírá pro ČD-Telematiku, kde je post předsedy představenstva neobsazen po odchodu Michala Krapince do čela mateřské společnosti.

(čtk)

Ilustrační foto: ČD Cargo

spinner