Sleduj nás

Rytmus: Karlos není žádný boxer, sám to o sobě ví, ale od Marpa jsem čekal daleko víc

Rytmus: Karlos není žádný boxer, sám to o sobě ví, ale od Marpa jsem čekal daleko víc
Ani Patrik Vrbovský si nenechal ujít duel svého bývalého soupeře Otakara Petřiny, který tentokrát v boxerském ringu prohrál. „Čekal jsem od něj daleko víc, ale nestalo se,“ komentuje.

Marpo má nějaké bojové základy, a tudíž se o něm nedá říct, že to je úplný nováček. Proto byl papírovým favoritem před duelem s Rytmusem a zároveň proto mu nyní spousta lidí věřila, že by se v souboji s Terminátorem mohl pokusit o překvapení.

Jakmile ale nastala bitva, český hudebník z rapového průmyslu se nechal v ringu zatlačit do kouta a dával až přílišnou volnost svému soupeři, aby kontroloval celý průběh boje. A když se na to už ani rozhodčí ve čtvrtém kole nemohl dívat, tak zápas ukončil.


Karlos si prosadil svou hru. A přesně jak říkal, že to bude vypadat, tak to i doručil. On totiž opravdu upozorňoval, že není boxer, ale bude vytvářet neuvěřitelný tlak a půjde si pro vítězství. A vlastně neumožnil Marpovi nějak boxovat,“ ohlížel se Rytmus za velmi očekávaným střetem, který vyprodal celou O2 arenu.

„Takto jsem to nějak... Nechci říct, že předpokládal, protože jsem od Marpa čekal, že bude dělat sidestepy nebo že Karlosovi taky neumožní, aby zaútočil. Ale nestalo se,“ vypověděl v rozhovoru pro deník Sport.



Rytmus navíc moc dobře tušil, jak Terminátorova taktika vypadá. Měl možnost si ji dokonce vyzkoušet na vlastní kůži.


„Dva měsíce před zápasem mi Karlos zavolal, že je v Bratislavě, ať přijdu na trénink. Pak mi řekl, že na sparing. Přišel jsem a musím se přiznat, že když na mě tohle vybalil, tak jsem si dvě kola říkal, co to je toto?!“ přiznává. „Protože Karlos prostě nepostupuje podle nějakých principů boxu. On jde jenom dopředu. A svým způsobem si prosadil hru, kterou dělal v MMA na zemi, i ve stoje.“

S ukončením zápasu, dá se říct, jinak souhlasí. Ačkoliv mnozí lidé počínání rozhodčího považují za sporné a diskutabilní.

„Ty údery, co Karlos vysílal, to ani nebyly údery, jen otravování a vytváření tlaku. Šlo mu o to Marpovi znemožnit hru, což se mu podařilo… A k samotnému ukončení... Dozvěděl jsem se, že rozhodčí Marpa upozorňoval, aby byl aktivní, a když nebyl, tak to prostě utnul,“ sdělil Rytmus deníku Sport. Proti finálnímu verdiktu nic nenamítal.


Další články