Všichni jsou připravení do hry, ujišťuje Zábranský. Očekává emoce

Foto: Jan Beneš, Český hokej

26. května 2022, 9:22

Marek Hedbávný

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) V 15:20 českého času přijde zápas, který rozhodne o českém úspěchu, případně neúspěchu na mistrovství světa. Den D – čtvrtfinále.

„Od hráčů ale necítím žádnou přemotivovanost. Cítím naopak soustředění," tvrdí asistent trenéra Libor Zábranský po ranním dobrovolném rozbruslení.

„Věřím, že si za tím kluci půjdou a nebude potřeba krotit emoce. A že naopak budou koncentrovaní a pokladou důraz na detaily. Protože detaily tyhle zápasy rozhodují," doufá Zábranský.

„Musíme mít pořád hráče v předbrankovém prostoru a pohybem a agresivitou si vynutit fauly," hledá recept, jak přejít přes čtvrtfinálovou bránu.

„Necítím ale žádnou přemotivovanost. Cítím naopak soustředění."

Češi si musí dát pozor především na disciplinovanost. Němci totiž mají na turnaji skvělé přesilovky, chlubí se 34,78% úspěšností. Efektivnější je už jen Švýcarsko.

„Disciplinovanost je klíč k úspěchu. Na druhou stranu my musíme mít větší tlak do brány a vykoledovat si fauly," opakuje Zábranský. „Samozřejmě jsme na Němce připravení. Tak jako oni na nás, tak my na ně."

„Nastoupí proti nám urputný tým, který velmi dobře bruslí."

Němci pod sebe v základní skupině překvapivě dostali Kanadu, skončili druzí a díky tomu se na čtvrtfinále nemuseli stěhovat. Zůstávají v Helsinkách, kde to dobře znají.

Vyrovnat se musí se ztrátou útočníka Tima Stützla, i tak ale německý kádr budí respekt: jedničkou je Philipp Grubauer, obranu si řídí fenomén Moritz Seider a útok táhne talent Lukas Reichel.

„Hrozně nerad mluvím o jednotlivcích," vyhnul se Zábranský otázce na německé hvězdy. „Nastoupí proti nám urputný tým, který velmi dobře bruslí."

„Je to čtvrtfinále, bude tam určitě hodně emocí," očekává. „Věřím, že do toho půjdeme se zdravým respektem. Budeme se dívat hlavně na sebe, je to o nás."

O sestavě tradičně mluvit nechtěl, fanoušci se ji tedy dozví až hodinu před zápasem. „Nezlobte se. Všichni hráči jsou ale připravení do hry," ujišťuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz