Jakub Konečný
26. května 2022 • 13:47

Americký zájemce o Plzeň chce převzít klub ve Francii. Stojí miliardy

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle francouzského sportovního deníku LˈÉquipe je americký investor David Blitzer připraven převzít Saint-Étienne. Jeden z uchazečů o Plzeň nabízí za tradiční klub, který čeká baráž o udržení v Ligue 1, celkem 100 milionů eur, tedy 2,5 miliardy korun. Jaký to bude mít dopad na Blitzerův zájem o českého mistra, zatím není známo.



Dvaapadesátiletý David Blitzer vlastní spolu s obchodním partnerem Joshem Harrisem hokejové New Jersey Devils, basketbalové Philadelphie 76ers a pět fotbalových klubů z Anglie, Německa, Španělska, Nizozemska a Spojených států.

Spolu stáli i za neúspěšnou nabídkou Martina Broughtona na odkup Chelsea.

Tento nezdar nicméně jejich nákupní horečku nijak nesrazil, nyní svou pozornost stočili do Francie, kde se ucházejí o Saint-Étienne. Tradiční značka má za sebou turbulentní sezonu, kterou zakončila na 18. příčce, a bude tak hájit prvoligovou příslušnost v baráži proti Auxerre.

Podle listu LˈÉquipe jsou Blitzer s Harrisem připraveni vyplatit současné vlastníky Bernarda Caïazza a Rolanda Romeyera částkou 38 milionů eur a uhradit dluhy klubu do celkové výše 100 milionů eur, tedy 2,5 miliardy korun.

Už v dubnu navíc deník Sport informoval o Blitzerově zájmu o Viktorii Plzeň.

V případě červenomodrých se přitom jedná o úplně jiné částky. Cena nového českého mistra se odhaduje na 200 milionů korun a přibližně ve stejné výši jsou i jeho momentální závazky. Majitel Viktorie Adolf Šádek hledá nového majitele či strategického investora už téměř rok a zatím si se žádným z uchazečů neplácl.

INSIDER BONUS: Brabec o Plzni: Staněk je vábnička pro západ, Mosquera překvapil
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vrba o Limberském: Byl to fotbalista, který pracoval pro mužstvo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud