metro.cz

Počasí v Praze

4 °C / 10 °C

Středa 17. dubna 2024. Svátek má Rudolf

Láska, smrt & roboti. Animované antologie od Finchera a Millera jsou napotřetí ještě temnější

  14:00
STRÁŽCE STREAMU - Rok se s rokem sešel, a tak nám oblíbená dvojice filmových režisérů Tim Miller a David Fincher opět servíruje další řadu animovaných převážně postapokaliptických animáků. Série Love, Death & Robots již posbírala pěkných pár cen, včetně několika Emmy. Já ji mám ve velké oblibě, už také proto, že krátké příběhy z budoucnosti, jež se vezou na vlně lásky, robotů a často i pořádně krvavé akce, na streamovacích platformách mnoho nenajdete. Třetí kapitolu unikátního projektu zmíněné dvojice vizionářů tentokrát zkouknete za dvě hodiny a nějakou tu minutku přes. Příběhy o tajuplných světech a podivných stvořeních jsou napotřetí zase o něco temnější.

Další 3 fotografie v galerii
Epizoda Masonovy krysy | foto: NETFLIX

Nejnovější várka lásky, smrti a robotů přináší devět epizod v délce od sedmi do zhruba dvaceti minut. Vizuálně si diváci opět přijdou na své. A ti, co viděli předchozí série, nebudou ani překvapeni, že jsou dvě nebo tři epizody vyloženě nic moc. Divácká chuť po krátkometrážních jednohubkách bude opět vrchovatě uspokojena. Třetí řada Love, Death & Robots proto nesměla chybět v naší internetové rubrice Strážce streamu.

Nejen cyberpunkové radosti
I z hodnocení jednotlivých epizod na webu Československé filmové databáze csfd.cz je opět jasné, že se ne všechny epizody povedly na výbornou. Více jak polovina příběhů pak působí mylným dojmem, že bychom se mohli do budoucna dočkat plnohodnotného představení v samostatném seriálu. Což jak víme, je pěkná blbost. Shrňme si tedy alespoň, o čem jednotlivé epizody jsou.

Výborná výprava
Tři Roboti - Strategie úniku jsou odlehčená jednohubka, ve které trojice známých robotů jakoby vzpomíná na doby, kdy se lidstvo snažilo přežít. Děsivá výprava o námořníkovi, který uzavře smlouvu s hladovou příšerou z hlubin, pak příjemně šokuje a na malém prostoru přináší řadu zvratů i dilema o tom, co je vlastně správné. Nejspíš jde o nejlepší díl série.

Epizoda Děsivá výprava

Tep toho stvoření o průzkumnici na Jupiteru, co se snaží zvládnout cestu za přežitím napumpovaná drogami, je pak smutnou melancholickou vyprávěnkou. Čtvrtá povídka s názvem Noc Mini mrtvých je pak vyloženě ujetá zombie satira o světové zombie apokalypse ve 2D animaci, kterou divák sleduje z pozice boha.

Nežer mě, robomedvěde
Pátá epizoda s názvem Tým zabijáků je kraťas o tom, jak se parta svérázných a vulgárně hláškujících zabijáků střetne s obrovským robotickým medvědem. Jak píše i Netflix ve své synopsi, jejich tajná zbraň proti mašině z laborek CIA je hlavně mysl pro humor. Šestá epizoda Roj je řádně atmosferická a značně depresivní. Vypráví o dvou vědcích, kteří prozkoumávají starodávnou mimozemskou civilizaci. Škoda otevřeného konce, ale na ty jsme v Love, Death & Robots zvyklí.

Dorazily i hvězdy
Epizoda Masonovy krysy má jako jedna z mála šťastný konec. Je o chlápkovi, co zjistí, že má ve stodole fakt velký problém. Zjistí to tehdy, když po něm škůdci, které chtěl vyhubit, začnou na oplátku pálit ostrými.

Epizoda Tep toho stvoření

Předposlední díl s názvem V klenutých sálech pohřbený je o speciální jednotce na záchranné misi, která uvízne ve věznici, která ve svých zdech ukrývá pradávné zlo. Akční peklo, které v podzemních prostorách nastává tu odnášejí animovaná dvojice herců Joe Manganiello a Jai Courtney.

Závěrečná epizoda Jibaro je pak vůbec tou nejdivnější z celé série. Hluchý rytíř a mytická siréna si v ní společně skočí tanec smrti. Tahle osudová přitažlivost říznutá krví, umíráním a touhou po bohatství mě ale moc nechytla. Třeba tomu bude u vás jinak. Je to taková pohádková balada, akorát dost psychedelická a za mě tedy dost divná.

Epizoda Tři roboti: Strategie úniku

Smutné, poetické, ale i okoukané
Tim Miller a David Fincher opět sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. Kvality první série Love, Death & Robots se třetí sérii, podobně jako té druhé ale dohnat nepodařilo. Nevadí. I tak se těším na čtvrtou řadu. Doufám, že dorazí dřív, než za rok.

Autor: Filip Jaroševský Metro.cz

Hlavní zprávy

Rozjíždějí mejdany v metru. Někdy se cestující zapojí, jindy je ve vagonu trapné „ticho“

vydáno 16. dubna 2024  16:10

Radek Lembacher dělá marketing, Vašek Komárek zase pracuje na Rádiu Impuls. Jejich společnou vášní je karaoke. Pro veřejnost ho pořádají v Elpíčku na...  celý článek

„Teď můžeme určovat trendy a překvapit. To, co jsme už vydali, je odvážnější“

vydáno 16. dubna 2024  7:00

Kapela Mirai, nesoucí jméno svého frontmana Miraie Navrátila, obráží česká pódia už deset let. „Tak to pěkně vyšlo k výročí, že vydáváme čtvrtou desku,“...  celý článek

Češi si potrpí na kvalitu. Radši si připlatí za konopí než nějaké jiné bylinky

vydáno 15. dubna 2024  18:00

Svět kanabinoidů se rozpíná, aktivisté chtějí potlačit černý trh. Až tři rostlinky marihuany na dospělou osobu v jedné domácnosti a legální držení...  celý článek

Seriál

Den před žhářským útokem viděl, jak si Natálka hraje. Pak dívku fotil popálenou

vydáno 17. dubna 2024  0:02

Z fotografie z Popáleninového centra Fakultní nemocnice v Ostravě bolela duše a snad se nenašel nikdo, kdo by s dvouletou dívenkou nesoucítil. Po žhářském...  celý článek