Za některé dětské tábory v Ústeckém kraji si rodiče letos připlatí

28. květen 2022 11:38

Náklady rostou, a proto zvýšily ceny i některé dětské tábory v Ústeckém kraji.  Například teplický Bomba tábor zdražil asi o deset procent, řekl pořadatel Štěpán Šlechta.

Rodiče letos za tábor zaplatili zhruba o 900 korun vice než vloni. Zároveň se ale pořadatel snažil šetřit na dopravě a změnil proto ubytování - děti nepojedou do Jičína, ale do Děčína. „Přihlášky jsme spustili na začátku prosince a měli jsme to za třináct minut plné, “ uvedl Šlechta. Dodal, že letos může s teplickým táborem vyrazit méně dětí. Pořadatel otevřel pouze jeden turnus pro 110 dětí.

Většina míst je obsazených také na táborech, které pořádá Domov dětí a mládeže v Děčíně. Podle jednoho z pořadatelů Miroslava Lochmana zbývá pár volných míst u příměstských táborů. Také tyto tábory podražily.

„Týká se to cen za ubytování a dopravu, konkrétně u mého tábora Falcon s klasickou celotáborovou hrou to bylo o patnáct procent, “ řekl Lochman. Rodiče tak vyjde pobyt na 6700 korun.

Příměstský tabor pořádá I děčínský spolek Rákosníček. Ceny nechal stejné jako loni. Podle předsedkyně spolku Lucie Hašková jde zřejmě o jeden z nejlevnějších táborů v Děčíně. Celodenní program i se stravou vyjde rodiče na necelé 2000 korun. Až na jeden turnus pro předškoláky je podle Haškové plně obsazeno

Průměrnou obsazenost turnusů hlásí Agentura Haul z Ústí nad Labem, která tábory pořádá už 30 let. Podle majitele Marka Hanuše ceny pro letošní rok ponechala agentura stejné, třináctidenní pobyt vyjde na 5900 korun.

Školy v přírodě od této agentury zůstaly také za stejné ceně, Hanuš nabídl rodičům, že mohou dobrovolně přispět 300 korun, podle jeho slov to udělala většina rodičů. Podobný princip by chtěl Hanuš využít také u letních táborů.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související