Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Parazite! Kolaborante! Proruský aktivista narušil pietu, na Pekarovou a Rakušana řval z metru

    Po celé Praze se včera uskutečnily pietní akce k osmdesátému výročí atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Mnozí politici událost využili ke kritice Ruska, které si na Ukrajině počíná stejně jako tehdy v Evropě nacisté. V Praze 3 kvůli tomu bylo pořádně živo. Proruský aktivista Jiří Černohorský tam verbálně napadl Víta Rakušana a Markétu Pekarovou Adamovou.

    Praha 3 v parku Ohrada uctila památku obětí a hrdinů československého odboje. 

    Na akci dorazila i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, Česko zase reprezentoval především ministr vnitra Vít Rakušan a šéfka Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

    Právě projev dvou českých zástupců narušil proruský aktivista Jiří Černohorský. Známá firma, kterou kvůli usilovné podpoře režimu diktátora Putina vyšetřovala i Národní centrála proti organizovanému zločinu.

    Jakmile Pekarová stočila svou řeč na současné dění na Ukrajině, Černohorského popadl amok. Zpočátku trousil poznámky, že mu je na blití a podobně. Pak ale spustil a létala z něj místy ne úplně srozumitelná a souvislá vyjádření.

    „Tohle řekne ženská, která se jde poklonit... Azov! Ženská, která jde k hrobu! Vlasovcům se budete klanět, vy, která budete vykládat o něčem takovém, tu nemáte co dělat! To je hanba, že takový člověk tady vůbec může mluvit,“ hulákal aktivista.

    V jednu chvíli se s Markétou Pekarovou dokonce ocitl tváří v tvář. To když šéfka Sněmovny odcházela z pódia a u Černohorského se zastavila, aby ukázala, že se ho jen tak nezalekne. Záhy ale zjistila, že jakákoliv konfrontace nemá smysl, a tak pokračovala dál. 

    Ještě větší sprchu nadávek si od Černohorského vyslechl ministr vnitra Vít Rakušan. Ten dokonce během proslovu poznamenal, že i přes některé projevy křiklounů česká vláda podporuje svobodnou Ukrajinu, a nakonec za potlesku ostatních zvolal: Sláva Ukrajině!

    Aktivistovi tím evidentně zabrnkal na nervy.

    „Jasně, ty podporuješ neonacisty z Azovu! Pokřik banderovců! Posíláte tam zbraně! Podporujete smrt! Ty kolaborante, ty jsi normální zrádce! Zrádce České republiky! Rakušane, ty parazite!“ řval Černohorský jako smyslů zbavený.

    Ministr vnitra se raději sebral a rovnou ze scény odešel. 

    Záběry z proslovů se objevily také na Facebooku Prahy 3. I když na sociálních sítích uřvaný aktivista tvrdí, že si Rakušan s Pekarovou vyslechli, co si o nich myslí občané, je vidět, že se v davu podpory rozhodně nedočkal. Ostatní návštěvníci ho naopak okřikovali, aby se uklidnil a nenarušoval pietu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:48 neděle 25. září 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      158
    • Trapas
      39
    • Haha
      28
    • Tvl
      15
    • Cože
      10
    • Sladký
      10
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...