Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Háječek nabídne žhavé zahájení s Hříšňákem a Pánským klubem

PR článek

Letní kino Háječek otevírá v pátek 3. června své brány a letos připravilo nabitý zahajovací víkend. Těšit se můžete na loutkové divadlo, komentované prohlídky zákulisí, živou hudbu, grilování, filmy a jedno žhavé překvapení.

Vstupenky na celý červnový program najdete na www.kinohajecek.cz. Už třetím rokem je Letní kino Háječek v nových rukách týmu filmových a kulturních nadšenců, kteří si i pro letošní sezónu připravili několik novinek. Tou první je, že letošní zahájení se neponese pouze v duchu filmové projekce, ale na návštěvníky čeká bohatý kulturní program.

„Začneme těmi nejmenšími diváky a hned v pátek 3. června od 17:00 zveme do letňáku všechny děti a jejich rodiče na loutkové divadlo v podání Studia dell'arte. Čeká nás hodinová pohádka Dlouhý, Široký a Bystrozraký,“ říká Milan Pleva, člen týmu letňáku a dodává, že vstup pouze na divadelní představení je pro všechny návštěvníky zdarma.

Po divadle se diváci mohou těšit na grilování a míchané nápoje za doprovodu retro letních hitů, o které se postará českobudějovický DJ Dave Pouštěč. Ve 20:00 přijde na řadu kapela Couple of Sounds ve svém kompletním nabitém složení, která bude diváky bavit až do západu slunce.

V průběhu celého večera si mohou návštěvníci vyzkoušet virtuální realitu nebo se přímo na místě přihlásit na komentované patnácti minutové prohlídky zákulisí. „Návštěvníci se dozví něco z historie letňáku, odhalíme jim hodně ze současného dění, jak funguje distribuce filmů, jak filmy vybíráme, kolik stojí nebo třeba na jaké technologii promítáme,“ navnazuje diváky Kristýna Novotná, další členka letos pětičlenného týmu.

Letní kino Háječek v Českých Budějovicích.

Organizátoři si na páteční zahájení připravili jedno tajné žhavé překvapení, které ovšem zažijí pouze návštěvníci a nehodlají ho prozradit dopředu. „Přijďte už ve čtyři odpoledne, kdy areál otevíráme, a nic vám neuteče,” láká na celé odpoledne a večer Kristýna.

Páteční večer vyvrcholí filmem, který si vybrali sami diváci v anketě na sociálních sítích. Bude jím filmová klasika Hříšný tanec z roku 1987.

Sobotní druhý den zahajovacího víkendu přinese podobně nabitý program. O hudební zábavu se postará sedmičlenná kapela YOLO složená z muzikantů, které baví funky, reggae a ska. Do Českých Budějovic osobně dorazí delegace z řad tvůrců filmu Pánský klub. Na podiu i mezi diváky se objeví představitel hlavní role Jiří Mádl, chybět nebude herec Martin Leták a především režisér filmu Matěj Balcar. „Diváci budou mít příležitost si s tvůrci popovídat během moderované gaučové diskuze a bude-li zájem, hosté se jistě nebudou bránit i společné fotografii nebo podpisu,“ slibuje Milan Pleva.

Kompletní program najdete na www.kinohajecek.cz, kde si také můžete koupit vstupenky v předprodeji, což organizátoři doporučují, abyste nemuseli čekat u pokladen. Slunečné počasí je dle organizátorů objednáno, a i kdyby se nějaký mráček přehnal, letní kino pojme pod svou střechu až 500 diváků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, letní kino, film, kultura, promítání, loutkové divadlo, Jiří Mádl, Matěj Balcar, vstupenka, grilování, Hříšný tanec, Pánský klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Háječek nabídne žhavé zahájení s Hříšňákem a Pánským klubem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.