InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Chantal Poullain s Triem Štěpána Markoviče

    Úterý 7.5 19:30 - Městské divadlo Český Krumlov

  • MUDr. Jan Hnízdil-Jak si udržet zdraví v nemocné společnosti - beseda

    Úterý 7.5 18:00 - Velký sál Univerzity Tábor

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vítězná série skončila, Netolice se o překvapení nepostaraly

NETOLICE – Tři. Na tomto čísle se zastavila vítězná série fotbalistů Netolic, kteří bojují o setrvání v áčkové skupině I. A třídy. Stopku jim poslední květnovou sobotu vystavil vedoucí Spartak Trhové Sviny, který na jejich hřišti zvítězil 3:1 (2:0). Svěřenci trenéra Radka Varyše tedy tři kola před koncem zůstávají na předposlední třinácté pozici.

23. kolo I. A třídy (sk. A), sobota 28. května:

1. FC Netolice – TJ Spartak Trhové Sviny 1:3 (0:2).

Branky: 87. Šulc – 29. a 76. Kurali, 33. Hruška. Rozhodčí: Valeš – Herzog, Hnilička. ŽK: 0:1 (66. Tomek). Přihlíželo 50 diváků.

Netolice: L. Varyš – Rokůsek, Pivoňka (64. Raušer), Plojhar, Baloušek (76. Urban), Borovka, J. Varyš (37. Šulc), Fux, Skála, Lukáš, Andres.

Trhové Sviny: Brůha – Chromčák, Hruška, Tomek, Brůha, Kurali, Kodras (79. Pavel), Smoleň, Jindra (64. Macák), Kolář, Perfoll.

Fotbalisté Netolic vstupovali do zápasu proti Trhovým Svinům s třemi výhrami v zádech, které získali díky zlepšujícím se výkonům. „Zlepšili jsme se, ale bylo to také díky tomu, že hrajeme zodpovědně zezadu a defenzivně. Také nám přálo štěstí a bylo důležité, že jsme zvládli první poločasy,“ souhlasil trenér Radek Varyš, jehož týmu však tentokrát první půle nevyšla. V ní si favorit vypracoval dvoubrankový náskok, který se ukázal jako rozhodující. „Udělali jsme strašné chyby, úplně dětské,“ poznamenal a dodal, že jeho tým mohl jít i brzy do vedení. „Kdybychom zkraje proměnili dvě veliké příležitosti, mohli jsme jít do vedení a třeba bychom soupeře více potrápili.“

Domácí ve snaze udělat něco s výsledkem po změně stran hru otevřeli, takže si lídr vypracoval ještě několik šancí. „Jenom díky Lukášovi jsme inkasovali jediný gól,“ vyzdvihl výkon svého syna netolický trenér. A Lukáš Varyš opravdu čaroval – jednou dokonce z dorážky fantasticky lapil míč, který už mířil do odkryté brány. „Myslím si, že bude dneska pěkně rozlámanej,“ usmál se kouč Netolic.

Podle Radka Varyše také hrálo svoji roli to, že jeho tým nebyl úplně kompletní. „Chyběl nám jeden obránce a můj syn Kuba byl zraněný, tak jsem ho raději vystřídal,“ vysvětlil s tím, že však z porážky žádnou tragédii nedělá. „Ani jsem s výhrou tentokrát moc nepočítal, byť byla v mužstvu vítězná nálada. Chtěli jsme v tom pokračovat, ale to bychom museli vzadu odvést stoprocentní výkon, což se nám nepodařilo. Soupeř byl lepší, dával si to, měl střed hřiště a tři body získal zaslouženě,“ srhnul.

V dalším kole čeká Netolice okresní derby ve Vimperku a trenér Radek Varyš přiznal, že se tam moc netěší. „Jsou tam zajímaví lidé, ale doufám, že vše proběhne na rovinu, bude se pískat normálně a nebudeme tam na sebe pokřikovat jako pralidé. Nemám zapotřebí už ve svém věku poslouchat nějaké blbosti,“ zdůraznil. A jaký by mohl být klíč k úspěchu? „Zaparkujeme na vápno autobus a budeme bránit jako v Kaplici a Lažišti, kde nám to vyšlo,“ nastínil a prozradil, že poté mužstvo vyrazí na bowling do Vodňan. „Snad si uděláme pěkný den,“ uzavřel.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace