InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Letošní Memoriál Jana Stejskala ovládli právě Stejskalovci. Dorazil i Jakub Kovář

BOŽETICE – Tradice, která trvá už od roku 2019, dnes zapsala další čárku. Na betonovém plácku u fotbalového hřiště v Božeticích opět proběhl hokejbalový Memoriál Honzy Stejskala, dlouholetého vedoucího božetických hokejistů a především vynikajícího kamaráda. Kromě zábavy a příjemného posezení v božetickém Boby Baru, u kterého se navíc ještě rožnilo prase, si kamarádi při vzpomínce na Jana „Doktora“ Stejskala i zasportovali. Zájemci z řad bývalých a současných hráčů a funkcionářů Božetic vytvořili trojice do pole a šlo se na věc. U osmi přihlášených trojic, rozdělených do dvou skupin po čtyřech, se střídali čtyři brankáři Kolář, Fišer, Kotrba a Pánek. Po dramatických bojích v základních skupinách následovalo ještě play off, které rozdělilo týmy na úspěšné a neúspěšné.

Z vítězství se letos radovali stejně jako loni Kluci Stejskalovi, tým ve složení Pavel Stejskal, Lukáš Stejskal, Filip Stejskal, Jan Stejskal a Švejda. Druzí skončili Hubeňouři (Čunát, Kořánek, Fořt) a pořadí na stupních vítězů uzavírala třetí Kudláčkovka (M. Staněk, R. Staněk, Štědronský, Urbanec). Své kamarády Romana Staňka nebo Marka Čunáta na letošní ročník dorazil podpořit také hokejový brankář Jakub Kovář, který se pro nadcházející sezonu vrací z úspěšných zahraničních štací zpátky na tuzemský led – bude oblékat dres letošních extraligových vicemistrů Sparty Praha.

Jan Stejskal, na jehož počet se turnaj hrál, zemřel ke konci roku 2018 a s božetickými hokejisty byl i u titulu v krajské lize za sezonu 2009–10. Podrobnosti z turnaje a obsáhlý rozhovor s Jakubem Kovářem přineseme v jednom z následujících vydání Milevských novin. V něm zároveň prozradíme, jestli božetičtí hokejisté budou pokračovat v další sezoně Jihočeské krajské ligy, jaké mají plány, a v jakém duchu probíhal losovací aktiv krajské soutěže.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace