Bylo cítit, že to otočíme, popisoval Černoch dění v kabině před třetinou snů

Prohrávali 0:2 a pak 1:3, nakonec ale dokázali čeští hokejisté porazit v zápase o bronz na mistrovství světa tým USA vysoko 8:4. Podařilo se to hlavně díky drtivé třetí třetině, v níž nastříleli Češi Američanům šest branek.

Tento článek je více než rok starý.

Tampere Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jednou jsem zažil ve Spartě, že jsme otočili z 1:4 na 5:4, ale tohle bylo ještě něco jiného. Díky tomuhle máme na krku medaili a je to úplně neskutečný pocit,“ říkal po zápase Radiožurnálu nadšený Jiří Smejkal.

Čekání na medaili je u konce. Češi díky drtivé třetí třetině rozstříleli Američany a mají bronz

Číst článek

Český tým prohrával v první třetině už 0:2, a když se mu podařilo díky Jiřímu Černochovi snížit, přišel 13 sekund před koncem tvrdý direkt v podobě gólu na 1:3, který navíc vstřelili Američané ve vlastním oslabení.

Ve druhé části ale Češi snížili a v té třetí pak přišla nevídaná kanonáda. Postupně se trefili David Pastrňák, Roman Červenka, znovu Pastrňák, dvakrát David Kämpf a těsně před koncem zápasu opět Pastrňák. V závěru tak svítilo na kostce nad ledem skóre 8:4.

„Dobrá třetina, ne? Takhle jsme si to představovali v kabině po druhé třetině. Řekli jsme si, že tam musíme nechat všechno, a podařilo se nám brzy dát gól. Pak už jsme cítili, že jsme silnější a že to dotáhneme,“ popisoval Červenka.

„Nebylo to optimální, nešlo to podle našeho scénáře, ale o to je to teď sladší. Otáčet zápas o medaili proti těžkému soupeři v poslední třetině je pěkné. O to víc si toho ceníme,“ dodal český kapitán.

Trenér Kari Jalonen během druhé přestávky promíchal sestavu, když Pastrňáka přesunul k Tomáši Hertlovi a Hynkovi Zohornovi do druhé formace a místo něj posunul do té elitní Matěje Blümela. A vyplatilo se.

„Ani jsme si neříkali moc nějakých taktických pokynů, ale bylo cítit, že to otočíme. Všichni hrozně chtěli, jen jsme se nabudili, zařvali si... Já prostě věděl, že vyhrajeme,“ popisoval dění v kabině před poslední třetinou na turnaji Jiří Černoch.

Doba bronzová! 🥉🇨🇿

17:56 – 29. 05. 2022

63 1530

pka, fk, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme