Co si představit pod pojmem Smart Casual Dress Code?

Sponzorované odkazy:

Co si představit pod pojmem Smart Casual Dress Code?

Jste pozvaní na společenskou událost a v mailu se u pozvánky krčí malými písmenky napsané Smart Casual Dress Code? A vy nevíte, co si obléci na sebe, abyste nebyli příliš moc, či málo „nastrojení“? Určitě by bylo jednodušší, kdyby hostitel napsal, přijďte oblečení pohodlně, aby byla zábava. Je to tak?

Smart Casual Dress Code totiž v překladu znamená cosi jako promyšlené volnočasové NEFORMÁLNÍ oblečení. To však neznamená, že na sebe oblečete svoje oblíbené děrované džíny a vytahané bavlněné tričko, nejdete totiž pomáhat na zabíjačku.

Neformální chytrá ležérnost má svá pravidla, stejně jako přísnější dress cody – na rozdíl od Black Tie se od vás nečeká smoking, ale o to více si budete muset při výběru oblečení pohrát.

Určitě se po vás nechce oblek, či koktejlky, ani v pouzdrových šatech nebudete zapadat. Outfit by měl být elegantnější než klasické džíny a tričko, ale zase trochu méně, než na obchodní schůzku, či na jednání. Pánové mohou zvolit polo tričko a chino kalhoty, nečeká se od nich kravata, klidně mohou zvolit rozverný dřevěný motýlek – jen pro parádu. Dámy mohou obléknout tmavé džíny, či kalhoty, top a blejzr, či sáčko. Pozvednout outfit mohou botami na podpatku.

Na rozdíl od nudného Business Casual si můžete pohrát i s barvami, třeba zvolit květované sáčko, či košili bez rukávů s potisky. V létě mohou ženy zvolit i letní zavinovací šaty, či šaty s volánky, klidně i ty v boho stylu. Trochu té elegance přidáte sakem, blejzrem, prostě trošku formálnějším vrškem. Sukně ani šaty by neměly být příliš krátké, zapomeňte na mini!

Článek Co si představit pod pojmem Smart Casual Dress Code? byl publikován 30. května 2022 v 08.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...