Hlavní obsah

Seděl ve vipce sešívaných, kopat bude za rudé. Sparta hlásí první posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sešívaní ho během nadstavby posadili spolu s kolegou Vlkanovou do svojí vipky, což signalizovalo, že jednání jsou na dobré cestě. Krajní obránce z Hradce Králové ovšem zvolil přestup na opačný břeh Vltavy, kde v mládeži vyrůstal. Jan Mejdr je první letní posilou fotbalové Sparty. Opačným směrem přestupuje juniorský reprezentant Adam Gabriel, Letenští mají přednostní právo na zpětný odkup mladého obránce.

Foto: Sparta.cz

Nezáleží na tom, kolik VIPek navštívíš, ale kde se ti líbí nejvíc... Tak Sparta vítá příchod Jana Mejdra.

Článek

Sedmadvacetiletý obránce Jan Mejdr prošel sparťanskou mládeží, podpisem víceleté smlouvy se teď na Letnou vrací. V rudém dresu hrával už jeho otec Pavel, který v ročníku 1986/87 získal mistrovský titul.

„Pocity jsou úžasné. Jako malý jsem tady vyrůstal. Ačkoli cesta byla hodně trnitá a bylo na ní mnoho překážek, jsem rád, že to dopadlo," libuje si Jan Mejdr v prvním rozhovoru po přestupu pro klubový web.

„Honza zaznamenal velký výkonnostní vzestup. Na ligu si téměř okamžitě zvykl a nadále se zlepšoval. Je produktivní a věříme, že u nás může být ještě lepším hráčem. Přinese nám také fyzický způsob hry, který nám v určitých pasážích chyběl," vysvětluje sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Mladší z rodu Mejdrů fotbalově vyrostl ve strahovské akademii a dotáhl to až do sparťanské juniorky. Soutěžní start za první tým si ovšem nepřipsal a v roce 2015 zamířil do pražské Dukly. Jeho další kroky pak vedly do Sokolova. V zimě 2019 zamířil do Hradce Králové, v následující sezoně přispěl k postupu do nejvyšší soutěže. Mejdr strávil mezi Votroky dvě a půl sezony. Celkem v černobílém odehrál 56 zápasů (31 v první lize), vstřelil tři góly a přidal dvanáct asistencí.

„Honza svou enormní pracovitostí ukázal cestu ostatním mladým klukům. Ze Sokolova přišel jako neznámý druholigový hráč a udělal u nás velký progres, stal se jedním z klíčových členů základní sestavy. Po poslední povedené sezoně na něj přišly nabídky z top 3 českých klubů, nejrychlejší a nejkorektnější bylo jednání se Spartou," poukazuje sportovní ředitel Jiří Sabou.

Místo pravého obránce v Hradci personálně neoslabí - ze Sparty přichází Adam Gabriel. Čerstvě jedenadvacetiletý hráč je českým reprezentantem do 21 let, jeho otec Petr hrál za Spartu i národní tým. „O Adama máme zájem už delší dobu, teď se nám jeho příchod konečně podařilo dotáhnout. Mám o něm detailní přehled ze zápasů sparťanského béčka, je to pracovitý krajní hráč s vítěznou mentalitou, řekl bych, že to jednou může být nový Mejdr," věří Sabou. V Hradci podepsal mladý obránce smlouvu na tři roky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.