Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Na Ecce Homo padaly rekordy. O traťový se postaral Merli, o český Trnka

Překonání hned dvou rekordů viděli fanoušci během víkendu na slavném závodě do vrchu Ecce Homo ve Šternberku. Na 41. ročníku mistrovství Evropy, kterého se zúčastnilo téměř 200 závodníků, se blýskl zejména Ital Christian Merli, jenž překonal traťový rekord celkový. Změnil se i ten český, o což se postaral talentovaný jezdec Petr Trnka.

Je nám líto, video expirovalo.
Ecce Homo ovládl Ital Merli a stanovil traťový rekord

Trať slavného Ecce Homo je dlouhá 7800 metrů, přesto Christian Merli ji zná tak detailně a výborně, že na ní dokáže pravidelně vylepšovat maxima.

Trojnásobný mistr Evropy jezdící v kategorii dvě to ukázal i letos. V druhé nedělní závodní jízdě překonal svůj vlastní dosavadní rekord o osm setin sekundy a v cíli se objevil za 2 minuty 39 celých osmdesát setin sekundy.

Druhým nejrychlejším jezdcem na šternberském kopci byl český talent Petr Trnka, který se postaral také o posunutí rekordu trati, ovšem toho českého. S časem 2 minuty 44 sekund a 53 setin překonal stávající nejlepší dosažený čas Miloše Beneše.

Trnka se v letošní sezóně soustředí hlavně na evropský šampionát, v němž dokáže konkurovat těm nejrychlejším.

"Zatím to jde nad očekávání dobře. Snažíme se dělat maximum. Na některých tratích jsme s tímto autem poprvé a až Ecce Homa se nám tratě začnou opakovat z loňska. Díky tomu budeme mít víc dat a zkušeností, budeme vědět, od čeho se odpíchnout, takže uděláme maximum, aby to šlo tak, jak doposud," prohlásil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články