Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dukelské fotbalové legendy zavzpomínaly na Chile i titul mistrů Evropy

Ku příležitosti 60. výročí stříbrného světového šampionátu v Chile se na Julisce sešli legendární fotbalisté pražské Dukly. Mimo jiné také aby oslavili narozeniny dvou mistrů Evropy z Jugoslávie 1976 Zdeňka Nehody a Iva Viktora.

Je nám líto, video expirovalo.
Legendy Dukly se setkaly na Julisce

Světový šampionát v Chile začal 30. května 1962, o den později už se českoslovenští fotbalisté postavili Španělsku. Na uklidňující slova Josefa Masopusta zavzpomínal na srazu dukelských legend Josef Jelínek, Masopust prý řekl: "Nic si z toho nedělejte kluci a hrajte to, co jste hráli v Praze, protože balon je kulatej a on se může zastavit taky někde jinde než u nás v bráně."

Cesta mistrovstvím pak skončila pro Československo nečekaným stříbrem. To dokonce zlaté medaile z mistrovství Evropy 1976 mají doma další dvě legendy pražské Dukly, které v květnu měly kulaté narozeniny. Brankář Ivo Viktor na setkání oslavil 80 let, Zdeněk Nehoda je čerstvým sedmdesátníkem.

"Na to se nedá zapomenout. Přál bych současné generaci, aby se jí ještě někdy takový úspěch povedl," řekl Viktor. Druhý oslavenec Nehoda byl také ještě u posledního ligového titulu Dukly v roce 1982. "Vzpomínám na to rád, protože to byla moje poslední sezona a poslední titul. Potom jsem odcházel do zahraničí, po jedenácti letech v Dukle."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články