Šachovou mistryní Česka pro rok 2022 se stala WIM Nataša Richterová

V hotelu OPERA v Jaroměřicích nad Rokytnou se uplynulý týden odehrálo Mistrovství Česka žen ve vážném šachu. Oproti MČR mužů se toto mistrovství odehrálo formou uzavřeného turnaje s počtem deseti hráček. Po devíti velmi vyrovnaných kolech se mistryní ČR stala mezinárodní mistryně Nataša Richterová!

Letošní přebor žen ve vážném šachu pořádal Šachový klub Světlá nad Sázavou, který zvolil lokalitu konání mistrovství na úpatí Českomoravské vrchoviny, konkrétně v Jaroměřicích nad Rokytnou. V „Oranžovém salónku“ Hotelu Opera se během devíti dní odehrálo devět kol. O tom, že se bude jednat o velmi vyrovnané mistrovství, svědčilo velmi vyrovnané pořadí na čele turnaje po celou dobu mistrovství.

Poslední deváté kolo si mohli fanoušci ženského šachu vychutnat plnými doušky. Všechny partie trvaly více než čtyři hodiny. Taktéž byla zaznamenána nejdelší partie mistrovství mezi WGM Petrovou a WIM Novosadovou, která trvala 143 tahů!

Titul Mistryně ČR se 7 body z 9 partií získala právě díky výhře v posledním kole WIM Nataša Richterová. Vícemistryní se stala WGM Karolína Pilsová se ziskem 6 bodů a bronzovou medaili převzala WGM Olga Sikorová (5,5 bodu).

Jak říkám ...

„Velmi bojovný přebor žen, kdy až do posledního kola nebylo jasné, která z účastnic se stane letošní přebornicí! Gratuluji WIM Nataši Richterové k prvenství, stejně tak i ostatním medailistkám. Jsem velmi rád, že mistrovství proběhlo na vysoké úrovni, za což patří poděkování pořadatelům ze Světlé nad Sázavou,“ komentoval republikové mistrovství předseda Šachového svazu ČR Martin Petr.

(Radim Borůvka, chess.cz, SportovniListy.cz, foto: chess.cz)