Pomocí jednoduchých triků můžete zamaskovat svá širší stehna

Sponzorované odkazy:

Pomocí jednoduchých triků můžete zamaskovat svá širší stehna

Některé ženy mají postavu souměrnou, jiné trápí problém s neposlušnými partiemi. Naše slovanské geny nás předurčují k širším bokům a stehnům. Nemusíte zoufat, když si přečtete naše rady, naučíte se tyto „vady“ potlačit a vaše postava bude působit souměrněji.

Se širokými stehny má spousta dam pocit, že je musí schovávat za košilové šaty, dlouhé tuniky a musí se zdát kalhot a těsných sukní. To však není úplně pravda. I se širokými stehny si můžete dovolit nosit sukně i kalhoty, jen je musíte pečlivěji vybírat.

Například vám velmi prospěje pohrát si s barvičkami. Všechny ženy jistě vědí, že tmavší barvy zeštíhlují, světlé rozšiřují. Kalhoty a sukně tak kupujte v tmavších a tlumenějších barvách. Naopak vynechte velké puntíky, výrazné vzory a horizontální pruhy. Dbejte také na to, aby kalhoty a sukně byly vyrobeny z kvalitního pevného materiálu, u kalhot dávejte přednost tkaninám s příměsí elastanu, bude se vám lépe sedět a pohybovat. Kvalitní a dobře padnoucí látky dodávají tělu lichotivý tvar a siluetu.

Nenoste bokové kalhoty, spíše zvolte mid-raise či hig-raise střih. Opticky vám to prodlouží nohy. Bokovky postavu přetnou v nejnevhodnějším místě a přitáhnou pozornost k problémovým partiím – širokým bokům a stehnům.

Velmi dobře se široká stehna schovají v šatech a sukních. Zejména, pokud si pohrajete se siluetou pasu, zvolíte přestřižení pod prsy, či svůj pas zdůrazníte zajímavým páskem – to vám pomůže odvést pozornost od problémové spodní partie. Maxišaty vám pomohou nožky také schovat, zvolte k nim kvalitní ozdobené botičky, které přitáhnou oči kolemjdoucích. Nebo naopak pozornost na vrchní část těla nasměrujete pomocí asymetrického topu, volánkového výstřihu, zajímavými náušnicemi, či náhrdelníkem.

Jaký střih sukní a šatů je pro vás se širokými stehny nejvíce lichotivý? Jednoznačně ten do áčka. Je jen na vás, jakou délku sukně či šatů zvolíte, letos se nosí všechny délky od mini po maxišatů ke kotníkům. Kalhoty vám budou slušet nejvíce ty rovně střižené a co nejdelší – tzv. boot cut střih, vynechte zkrácené verze, či rolování u kotníků. Nenoste džíny s dírami, vypadá nehezky, když dírami kalhot „přetéká“ vaše stehno. Nenoste příliš krátké, ani příliš dlouhé topy, které končí v půli stehen – jen na ně upozorní.

Kalhoty můžete vybrat i s tenkým svislým proužkem, který vám pomůže opticky protáhnout nohy a pohledově několik centimetrů z vašich stehen uberou.

Článek Pomocí jednoduchých triků můžete zamaskovat svá širší stehna byl publikován 1. června 2022 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...