Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Začíná již tradiční úniková hra "Projeď Plzní"

V průběhu léta se uzávěry a omezení dotknou hlavně Klatovské třídy

1. června 2022 14:49 , aktualizace 14:55

Doprava

     Již včera jsme v článku Řidiči pozor, zítra to na Koterovské začne! informovali o dopravní uzavírce Koterovské ulice v Plzni, která začala platit dnes.
     To ale není jediné dopravní omezení, které v následujících týdnech a měsících řidiče v Plzni čeká.

Klatovská třída

Rekonstrukce tramvajové trati

     V úseku od ulice Sady 35 po ulici Tylova dojde od 1. července do 31. července k uzavření levého jízdního pruhu přidruženého ke kolejišti pro směr Bory.

     Od 2. července do 5. července a od 23. července do 31. července bude uzavřen průjezd přes Klatovskou z Husovy ulice, od 2. července do 23. července bude uzavřen průjezd přes Klatovskou z Tylovy ulice.  

     V úseku od Borské ulice po Zámečnickou ulici dojde od 1. července do 31. července k uzavření levého jízdního pruhu přidruženého ke kolejišti pro směr Bory.

     V úseku od Dobrovského ulice po Hruškovu ulici dojde od 20. července do 31. července k uzavření jízdních pruhů přidružených ke kolejišti v obou směrech.
     Od 13. července do 31. července bude uzavřen přejezd Klatovské z ulice Dobrovského i přechod pro chodce, ten bude nahrazen provizorním

     Mezi 1. a 31. červencem dojde také k uzavření přejezdu na křižovatce ulic Klatovská a Mánesova včetně ke kolejišti přidružených jízdních pruhů.

Oprava plynového rozvodu

     Souběžně s rekonstrukcí tramvajové trati proběhne i výkop a oprava plynového vedení. Ta je rozdělena na několik částí:

  • Etapa D směr do centra: ulice Dobrovského - Stehlíkova - 6.6. - 30.6. 2022 - v tomto úseku dojde k úplné uzavírce silnice 
  • Etapa E směr do centra: ulice Stehlíkova - Chodské nám. - 1.7. - 26.7.2022 - v tomto úseku dojde k uzavření pravého jízdního pruhu přidruženého k chodníku 
  • Etapa A směr Bory: ulice Dobrovského - Zikmunda Wintra - 27.7. - 12.8.2022 - v tomto úseku dojde k uzavření pravého jízdního pruhu přidruženého k chodníku, a to v úseku č. par. 7309/1 až po ulici Z. Wintra
  • Etapa B směr Bory: ulice Z. Wintra - Bolzanova - 3.8. - 23.8.2022 - v tomto úseku dojde k uzavření pravého jízdního pruhu přidruženého k chodníku, průjezd ulicí Bolzanovou bude umožněn - propoj bude až v chodníku za ulicí Bolzanova
  • Etapa C - ulice Bolzanova - 1.9. - 30.9.2022

Rekonstrukce světelného signalizačního zařízení 

      V průběhu jednotlivých etap mezi prvním červencem a 31. srpnem dojde také k rekonstrukci semaforů na křižovatkách Klatovská x Tylova, Klatovská x Husova a Klatovská x Prešovská x Sady Pětatřicátníků.
      Z důvodu bezpečnosti a plynulosti v silniční dopravě budou do řízení na uvedených křižovatkách zasahovat dopravní policisté, kteří jsou připraveni v případě potřeby adekvátně reagovat na vzniklou situaci v silničním provozu.

Vinice

      K dalšímu omezení v dopravě dojde v ulici Na Chmelnicích na křižovatce se Znojemskou ulicí, kde bude v termínu 6. červen až 31. červenec provedena výstavba nové okružní křižovatky a její připojení k městskému okruhu. Průjezd zde bude řízen přenosným světelným signalizačním zařízením.

Rokycanská třída

      V průběhu červa bude na mostě Rokycanské ulice prováděna oprava povrchu vozovky, která je plánována do konce měsíce. Průjezd bude zajištěn obousměrně jedním jízdním pruhem.

Chrást

     Na silnici č. II/233 z Plzně do Chrástu před křižovatkou se silnicí č. III/23326 z Dýšiny do Zábělé dojde od 14. června do 26. června k pokládce povrchu. Silnice zde bude zcela uzavřena a je naplánovaná náhradní objízdná trasa. Délka opravovaného místa bude v rozsahu cca 220 metrů a délka objízdné trasy je naplánovaná na necelých 7 km. 

Mapa 1 - plánovaná dopravní omezení na Klatovské třídě, mapa 2 - objízdná trasa z Plzně do Chrástu

T2 Reality

Jsme plzeňská realitní kancelář zabývající se prodejem, pronájmem a správou nemovitostí. Našim klientům můžeme nabídnout širokou škálu služeb, mimo jiné třeba designerské služby nebo home staging.