V Prostějově končí většina hráčů včetně veteránů! Kdo má zůstat?

Foto: Michal Polák, empefoto.cz

1. června 2022, 21:02

Josef Prášek

Prostějov poměrně výrazně mění kádr pro další sezonu. Oficiální web klubu sice o novinkách zcela mlčí, ale Prostějovský Večerník už informoval o několika odchodech včetně velkých jmen.

Končí třeba Robin Staněk a Jan Kloz. „Nebudou v Prostějově pokračovat ani jeden!“ prozradil hlavní trenér Aleš Totter pro zmíněné médium

35letý Kloz tak strávil na Hané jeden rok, byl třetím nejproduktivnějším hráčem týmu hned po Petru Mrázkovi a Tomáši Jáchymovi.

O dva roky mladší obránce Staněk měl v uplynulé sezoně zdravotní problémy, stihl jen deset zápasů v základní části a stejnou dávku v play off. Po dvou letech se s Prostějovem loučí.

Brankář Ondřej Bláha už zamířil do Poruby, nepokračují ani obránci Patrik Husák, Adam Havlík, Miloslav Jáchym (nově Jihlava) nebo Jiří Klimíček.

Právě Klimíček byl velkým překvapením celého ročníku, jako obránce posbíral včetně play off 39 bodů! Jeho novým klubem má být Poruba.

Do Vsetína odešel útočník Jan Štefka a do Jihlavy šel Petr Beránek. Petr Mrázek posílil zase Zlín, Marek Švec se vrátil do Sokolova a Marek Račuk zkusí nově polskou nejvyšší soutěž.

Už dříve jsme informovali také o odchodu Šimona Jelínka do Šumperku.

Aby toho nebylo málo, skončil podle Prostějovského Večerníku i další perspektivní obránce Petr Krejčí. Zatím to je tak 18 jmen, které v Prostějově končí...

Pokračovat mají útočníci Tomáš Jiránek, Martin Novák a Tomáš Jáchym. Alespoň nějaká pozitivní zpráva pro fanoušky Jestřábů. Novou posilou se má podle Večerníku stát obránce Martin Pěnčík, který hrál loni v Šumperku.

Odchody z LHK Jestřábi Prostějov:

Brankáři: Martin Altrichter, Marek Micka, Ondřej Bláha (Poruba).

Obránci: Robin Staněk, Jiří Klimíček, Miloslav Jáchym (Jihlava), Patrik Husák, Adam Havlík (konec kariéry), Petr Krejčí.

Útočníci: Tomáš Koblížek (Chomutov), Jan Kloz, Jan Rudovský (Ústí nad Labem), Petr Beránek (Jihlava), Marek Račuk (Krakow), Marek Švec (Sokolov), Jan Štefka (Vsetín), Petr Mrázek (Zlín), Šimon Jelínek (Šumperk).

Foto: lhkjestrabi.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz