InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lom otočil finále poháru s Drahonicemi, rozhodl v závěru prodloužení

Drahonice - Lom 3:5 po prodloužení , Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

Drahonice - Lom 3:5 po prodloužení     Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

OSEK – Osm gólů a rozhodnutí až na konci druhého prodloužení! Letošní finále Otavský zlatý Českého poháru mezi fotbalisty Drahonic a Lomu mělo dramatickou zápletku. Na oseckém hřišti se ve středu 1. června po závěrečném hvizdu radoval Lom, který soupeře nakonec porazil 5:3 (1:2) po prodloužení. Přitom slezl hrobníkovi z lopaty, když dvakrát dokázal dotáhnout dvoubrankové manko a gól na 3:3 v základní hrací době vsítil až v 90. minutě. Lví podíl na úspěchu měl autor hattricku Vojtěch Šavrda.

 

Začátek zápasu byl z obou stran nepřesný a plný soubojů. Oba týmy si vytvořily jen pološance. Skóre otevřel drahonický Patrick Hnat, který ve 27. minutě po střele spoluhráče Lukáše Moudrého, která se k němu odrazila, stál přesně kde měl a od něj se balon dostal do branky. Ten samý hráč pak čtyři minuty nato obdobně zvýšil, opět měl štěstí a balon, který gólman Anton Murárik neudržel, dopravil pohodlně mezi tyče. Ve 41. minutě vrátil Lom do hry Vojtěch Šavrda, jehož střela před gólmanem Tomášem Hlavajčíkem skočila a míč rozvlnil síť.

Ve druhé půli se vše podstatné odehrálo až v poslední dvacetiminutovce. Nejprve Drahonické poslal v 72. minutě znovu do dvoubrankového vedení Zdeněk Liška, když gólman Murárik opět nezkrotil míč, tentokrát vysoký, a soupeř ho zblízka uklidil za čáru. Jenže hned pět minut nato snížil Jan Hrubý a bylo to znovu jen o gól. V 89. minutě viděl druhou žlutou kartu autor dvou gólů Patrick Hnat a následovala červená, takže zamířil předčasně do sprch. To bylo v době, kdy se zdálo, že je rozhodnuto. Jenže v 90. minutě po standardní situaci hlavou srovnal Vojtěch Šavrda a poslal zápas do prodloužení.

V něm hráli Drahoničtí v oslabení, ale úspěšně se bránili. Šance prakticky k vidění nebyly, na obou týmech už byla znát únava i to, že hlavně nechtěly udělat chybu. Když už se zdálo, že další půlhodina vítěze neurčí a utkání dojde k penaltovému rozstřelu, dostal se minutu před koncem do situace sám proti brankáři z úhlu Vojtěch Šavrda a přesnou střelou rozvlnil síť na 4:3 pro Lom. Obrovská radost! Bylo rozhodnuto. Navíc ještě chvíli poté obdobnou situaci využil i jeho spoluhráč Roman Vierer a dal výsledku konečnou podobu.

Drahoničtí tak vítězný pohárový hattrick nezkompletovali, po úspěších v roce 2019 a 2021 tentokrát odešli zklamáni, stejně jako v roce 2018 po prohraném finále s béčkem Cehnic. Pro Lom to naopak bylo celkově čtvrté pohárové vítězství, prvenství si zopakoval po pěti letech.

FAKTA

Otavský zlatý Český pohár – finále: TJ Drahonice – TJ Lom 3:5 (2:1) po prodloužení.
Branky: 27. a 31. Hnat, 72. Z. Liška – 41., 90. a 119. Šavrda, 77. Hrubý, 120. Vierer. Rozhodčí: Hoch – Sýkora, Pašek. ŽK: 5:2 (Hnat 2, Moudrý, Filip, Kačírek – Krám, T. Mišiak). ČK: 1:0 (89. Hnat po 2 ŽK). Přihlíželo 80 diváků.
Drahonice: Hlavajčík – Jirsa, Z. Liška, Jakub Brůžek, Hrnčíř – Kačírek, Filip, Moudrý, Vojtěch Častoral – Hnat, Pavlík. Na střídání Jindřich Brůžek, Švehla, Vít Častoral, Vilím, Sabo, M. Liška.
Lom: Murárik – Krám, T. Mišiak, Pekárek, P. Šuba – M. Mišiak, Vierer, Souhrada, Hrubý – Šavrda, Nový. Na střídání Týma, Peltán, Petrášek, L. Mišiak.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace