Hradec vyrazí na kvalitně obsazený turnaj, napodobí v Alpách Liberec?

Foto: mountfieldhk.cz

2. června 2022, 13:05

Adam Bagar

Hokejisté extraligového Hradce Králové se v létě představí na prestižním mezinárodním turnaji Red Bulls Salute, který se uskuteční od 13. do 14. srpna v rakouském Kitzbühelu.

Turnaj pořádají mistr mezinárodní ICEHL EC Red Bull Salcburk a poražený finalista německé DEL EHC Red Bull Mnichov. Doplní je švýcarský šampión EV Zug, jehož barvy hájí i útočník Jan Kovář, a právě Hradec Králové, jenž dorazí jakožto vítěz Prezidentského poháru.

„Turnaj se zdá být každým rokem silněji obsazen, už se této výzvy nemůžeme dočkat.“

„Red Bulls Salute je pro nás vždy skvělým turnajem a představuje pro nás možnost, jak se co nejlepším způsobem připravit na základní skupinu Ligy mistrů a taky na start ICE Hockey League,“ řekl k parádně obsazenému turnaji hlavní trenér Salcburku Matt McIlvane.

„Moc se těšíme taky na to, že kromě Mnichova se tentokrát utkáme se dvěma novými top týmy – švýcarským mistrem a českým vítězem základní části. Turnaj se zdá být každým rokem silněji obsazen a my už se této výzvy nemůžeme dočkat,“ dodal natěšeně McIlvane.

Foto: mountfieldhk.cz

Evropská hokejová elita se ve Sportparku v rakouském Kitzbühelu setká už počtvrté v řadě. Mountfield pod taktovkou Tomáše Martince bude chtít jistě navázat na loňský výsledek Bílých Tygrů, kteří v alpském středisku slavili prvenství, když ve finále smetli Mnichov 7:3.

A právě s Mnichovem se Východočeši utkají v sobotu 13. srpna na úvod turnaje, večer si to pak rozdají Salcburk s Zugem. Poražení si o den později zahrají o třetí místo, vítěze čeká finále. Předprodej vstupenek začne 13. června zde, cena na jedno utkání činí 15 euro.

Rozpis turnaje Red Bulls Salute 2022

Sobota 13. srpna:
17:00 EHC Red Bull München – Mountfield HK
20:30 EC Red Bull Salzburg – EV Zug

Neděle 14. srpna:
15:00 Poražení semifinalisté o 3. místo
19:00 Vítězní semifinalisté o 1. místo

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz