Kopřiva si v Prostějově zahraje o první finále challengerů, v semifinále je i Svrčina

2. 6. 2022, 15:27
Aktuality 0
ATP CHALLENGER PROSTĚJOV - Vít Kopřiva si v Prostějově poradil s Brazilcem Matheusem Pucinellim a postupem do semifinále vyrovnal své maximum na challengerech. Dalibor Svrčina přehrál Srba Hamada Medjedoviče a v semifinále narazí na Slováka Lukáše Kleina. Účast mezi nejlepším kvartetem dnes nevybojoval jen Martin Krumich.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva se v Prostějově dočkal první vítězné série od začátku dubna, kdy zvládl kvalifikaci na turnaji ATP v Marrákeši a prošel do druhého kola, a také prvního skalpu Top 100 od senzační červencové jízdy na podniku ATP ve Gstaadu, kde se coby kvalifikant dostal i díky vítězství nad Denisem Shapovalovem až do semifinále.

V Prostějově při svém osmém startu na turnaji poprvé prošel do čtvrtfinále a poradil si v něm dvakrát 6-3 s #225 Matheusem Pucinellim z Brazílie. Jediné zaváhání předvedl až v koncovce utkání, když nevyužil tři mečboly na příjmu, dva na servisu a utkání nakonec uzavřel až brejkem za stavu 5-3 a po proměnění osmého mečbolu.

Čtyřiadvacetiletý Čech je v semifinále challengerů popáté v kariéře a poprvé v letošní sezoně. V této fázi ještě nikdy neuspěl, změnit se to pokusí Filipovi Horanskému. Slovenský tenista dnes zastavil po setech 6-4 7-5 devatenáctiletého Martina Krumicha, který hrál čtvrtfinále challemgeru poprvé v kariéře.

Do semifinále se v Prostějově probojoval také 19letý Dalibor Svrčina. Přemožitel nasazené jedničky a obhájce titulu Federica Coríy přehrál 6-2 6-4 Srba Hamada Medjedoviče a o třetí finále na challengerech (Praha 2021-22) si zahraje se Slovákem Lukášem Kleinem.

 

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist