Tanec, hudba a cirkus v zahradách. Letní scéna uvádí příběh o andělovi

Tanec, hudba a cirkus v zahradách. Letní scéna uvádí příběh o andělovi
Snímek z akrobatického muzikálu Nebesa.
Snímek z akrobatického muzikálu Nebesa.
Snímek z akrobatického muzikálu Nebesa.
Snímek z akrobatického muzikálu Nebesa.
Foto: Zuzana Bönisch
ČTK ČTK
2. 6. 2022 19:45
Premiérou akrobatického muzikálu Nebesa začal v pražském Anežském klášteře provoz letní scény Divadla Bravo. Fungovat bude do července, vystupují na ní novocirkusový soubor Losers Cirque Company, taneční skupina 420people a pěvecké sdružení Maranatha Gospel Choir.

Inscenace Nebesa, která bude mít v červnu devět repríz, vypráví o strážném andělovi, jenž své ušlechtilé poslání odmítá vnímat pouze jako každodenní rutinu. Zamiluje se do obyčejného smrtelníka, rozhodne se vzepřít pravidlům nebeského "korporátu" a rozpoutá sled událostí, které obrátí vzhůru nohama dění na nebi i na zemi.

Při přípravách členové souborů překračovali své zaběhnuté stereotypy. Část souboru Losers Cirque Company se učila zpívat pod vedením členů Maranatha Gospel Choir, tanečníci 420people zkoušeli akrobatické triky za asistence novocirkusových odborníků a gospeloví pěvci si osvojovali choreografii od profesionálních tanečníků.

V hlavní roli účinkují Jiří Korn v alternaci s Petrem Jeništou. Muzikál je výhradně v anglickém znění s doprovodnými českými vysvětlivkami.

Ústřední melodii Nebes tvoří gospelové písně současného amerického skladatele a zpěváka Briana Pierra Fentresse, který s Maranatha Gospel Choir spolupracuje. Choreografii vytvořil Václav Kuneš z 420people, režie se ujal Petr Horníček z Losers Cirque Company a dramaturgie Matěj Randár.

Letní scéna Divadla Bravo nabízí i další program. V zahradách Anežského kláštera budou k vidění inscenace Kolaps nebo Konkurz z repertoáru Losers Cirque Company. Ti také připravují workshopy párové akrobacie pro začátečníky.

V improvizační show nazvané Kmeny se beatboxeři Endru a Jen Hovorka představí po boku zpěváka Dana Bárty i členů Losers Cirque Company.

Součástí areálu Anežského kláštera je rovněž kostel svatého Františka z Assisi. V něm ženské seskupení Holektiv uvede inscenaci Vrány, propojující pohybové divadlo s violoncellem Terezie Vodičky Kovalové. Pro děti si akrobatky připravily představení Letkyně, které je dle pořadatelů plné nadsázky a leteckých rekvizit. Holektiv funguje od roku 2016 ve složení Karolína Křížková, Eva Stará a Andrea Vykysalá.

Do zahrad Anežského kláštera se vstupuje z ulice Anežská, pokladna je umístěna u vchodu. Představení se konají i za nepříznivého počasí, u pokladny je možné zakoupit jednorázovou pláštěnku nebo zapůjčit deku, uvádějí pořadatelé. V areálu také funguje bistro.

 

Právě se děje

Další zprávy