Fotbalisty Karviné převezme po pádu do druhé ligy Hejdušek, střídá Páníka

2. červen 2022

Fotbalisty Karviné povede po pádu do druhé ligy trenér Tomáš Hejdušek. Dvaačtyřicetiletý kouč nahradil na lavičce Bohumila Páníka. Poslední tým uplynulého ročníku nejvyšší soutěže o tom informoval na svém webu, délku smlouvy nespecifikoval.

„Sázíme na neokoukaného pracovitého trenéra s perspektivou. Tyto atributy Tomáš Hejdušek splňuje. Za celý klub přeji novému trenérovi hodně štěstí a úspěchů,“ řekl sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk.

Bývalý fotbalový obránce nebo záložník Hejdušek působil po konci kariéry v Ostravě. Zde vedl rezervní tým, který působil ve třetí nejvyšší soutěži. O složení jeho doprovodného realizačního týmu bude jasno v příštích dnech.

„Jsem náročný trenér. Nejde jen o taktickou stránku, ale především o silovou a kondiční. To je nezbytnost,“ uvedl Hejdušek, jenž se s karvinskými hráči potká poprvé na startu letní přípravy 13. června.

Hejduškův předchůdce Páník působil v Karviné od loňského října. Ani jemu se však nepodařilo v dalším průběhu vytáhnout Slezany z posledního místa ligové tabulky, a ten po šesti sezonách v nejvyšší soutěži sestoupil. Spolu s Páníkem skončili také asistenti Jan Somberg a trenér brankářů Branislav Rzeszoto.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související