Uhlířovi na koncertě zakázali zpívat písničku: Děti prý nabádá k alkoholu!

Není snad nikdo, kdo by neznal legendární hity Jaroslava Uhlíře (75) a Zdeňka Svěráka (86). Toto hudební duo složilo nespočet pohádkových písniček pro děti. Bylo proto velkým překvapením, když Uhlířovi na jeho posledním koncertě jednu z písniček zakázali zpívat, píše Aha!.

Když Jaroslav Uhlíř představil pořadateli koncertu seznam písní, které by chtěl publiku zazpívat, dostal stopku! Organizátorům akce se totiž nelíbilo, že na seznamu byla píseň Do naší hospody, ve které se zpívá o pivu. Obsah písně označili za nevhodný pro děti. Údajně je má nabádat k pití alkoholu!

Uhlíř byl celou situací zaskočený a nechápal, jak by mohla jeho písnička svádět k rizikovému chování. „On říkal, že je to špatné a že to děti nesmí slyšet. Přitom tatínek tam chlastá. No normálně debil, debil jste, jsem mu řekl a byl konec,“ řekl rázně Uhlíř v rozhovoru pro TN.cz.

Hudebníka se zastali i rodiče, kteří na písničce nevidí nic závadného. Pořadatel si ale stál za svým a diváci se tak písničky ze slavného seriálu Hospoda nedočkali.

Zdroj: ahaonline.cz, tn.nova.cz