Noir Film Festival oslaví na hradě Český Šternberk desáté narozeniny

foto Český Šternberk

Praha - Noir Film Festival, zaměřený na snímky s temnou atmosférou, letos oslaví desáté narozeniny. Uskuteční se 17. až 21. srpna na hradě Český Šternberk. Partnerem festivalu je Středočeský kraj, zástupci hejtmanství a pořadatelů dnes uzavřeli memorandum o spolupráci, informovala ČTK Zuzana Žídková z krajského úřadu.

Přehlídka se poprvé konala v roce 2013 na hradě Kokořín, o rok později se přestěhovala na Křivoklát. Na hradě Český Šternberk se bude konat podruhé, letos program slibuje 55 filmových projekcí.

Hlavní tematická sekce nazvaná Na černé listině se zaměří na výrazné hollywoodské osobnosti, jejichž autorské hlasy byly s nástupem tzv. černé listiny na přelomu 40. a 50. let minulého století umlčeny. Diváci se mohou těšit například na snímky Síla zla v hlavní roli s Johnem Garfieldem, Dálnice zlodějů a Běžel celou cestu v hlavní roli opět s Garfieldem.

"Noir Film Festival je evropským unikátem nejen svým zaměřením, ale také místem konání. Hrad Český Šternberk poskytuje festivalu ty správné kulisy. Spoluprací na poli propagace chceme dosáhnout zvýšení popularity a atraktivity kulturních turistických cílů ve Středočeském kraji," uvedl po podpisu memoranda krajský radní pro kulturu Václav Švenda (Spojenci).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 7°C

Celá předpověď