Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2022 16:54
Čas čtení 0:41
Viktor Kniš TASR

Mariah Carey čelí žalobě za hit All I Want for Christmas is You, textař po ní žádá 20 milionů dolarů

Mariah Carey čelí žalobě za hit All I Want for Christmas is You, textař po ní žádá 20 milionů dolarů
Zdroj: Flickr/NRK P3/na voľné použitie
HUDBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Zpěvačka se k záležitosti ještě nevyjádřila.

Americká zpěvačka Mariah Carey čelí žalobě za údajné porušení autorských práv ve spojitosti s jejím vánočním hitem All I Want for Christmas is You z roku 1994, informovala stanice BBC.


Textař Andy Stone tvrdí, že byl spoluautorem písně se stejným názvem z roku 1989. Carey podle něj zneužila jeho popularitu a styl. Zpěvačka, spoluautor písně Walter Afanasieff a vydavatelství Sony Music Enternainment se podle Stonea vědomě, dobrovolně a záměrně podíleli na porušení autorských práv.

Doporučeno
Rytmus v boxerském zápase s Molochem zvítězil na body Rytmus v boxerském zápase s Molochem zvítězil na body 3. června 2022 21:48

Obě písně se zdají být hudebně odlišné, píše BBC. Stone ale tvrdí, že Carey vyvolala zmatek a nepožádala o povolení. Zpěvačka se k záležitosti ještě nevyjádřila.


Hit All I Want for Christmas is You se po svém vydání dostal do čela žebříčků v řadě zemích a do roku 2017 údajně Carey vydělala v tantiémách více než 60 milionů dolarů, píše BBC.


Stone, který vystupuje pod pseudonymem Vince Vance v kapele Vince Vance & the Valiants, žádá odškodné ve výši nejméně 20 milionů dolarů. To, proč podnikl právní kroky až 28 let po vydání písně, podle BBC není známo.

Domů
Sdílet
Diskuse