Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2022 18:58
Čas čtení 0:37
Barbora Volfová

Česko má novou mistryni světa. Kanoistka Marie Němcová ovládla závody ve sjezdu na divoké vodě

Česko má novou mistryni světa. Kanoistka Marie Němcová ovládla závody ve sjezdu na divoké vodě
Zdroj: Český svaz kanoistů
NEWS OSOBNOSTI ČESKÉHO SPORTU ZPRÁVY Z DOMOVA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Němcová vyhrála o 32 setin sekundy před Francouzkou Laurou Fontaine.

Kanoistka Marie Němcová zvítězila na mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě ve francouzském Treignacu, kde ovládla sprint. Mezi kajakářkami se na druhém místě umístila Klára Vaňková, která ve finálové jízdě na šampionátu nestačila jen na domácí Manon Hostens. Němcová vyhrála o 32 setin sekundy před Francouzkou Laurou Fontaine. V kategorii K1 se umístila na čtvrtém místě. Informuje o tom Česká televize.

Doporučeno
„I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) „I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) 22. května 2022 11:30

„Udělala jsem dvě nebo tři chybky a věděla, že je musím rychle vyřešit. Do cíle jsem dojížděla s tím, že to spíš neklapne. Pak jsem viděla tu jedničku, jsem úplně nadšená. Kajak mi tentokrát docela pomohl, protože jsem se nemohla soustředit na singla a neměla jsem čas být nervózní," řekla Němcová. Vítězný závod absolvovala krátce po startu na kajaku.

Bronzové medaile získali kajakář Vojtěch Matějíček a deblkanoisté Daniel Suchánek a Ondřej Rolenc. V hlídkách zvítězili kajakáři Matějíček, Mikuláš Zapletal a Adam Satke, kajakářky vybojovaly bronz.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Czech Canoe Team (@czechcanoe)

Domů
Sdílet
Diskuse