Zverev si ze semifinále Roland Garros odnesl nejspíš přetržené vazy v noze, čeká ho další vyšetření

Tenista Alexander Zverev, který nedohrál semifinálový duel na Roland Garros proti Španělu Rafaelu Nadalovi, má podle prvního vyšetření potrhané postranní vazy na pravé noze. Aktuálně třetí nejlepší hráč světa to uvedl na sociálních sítích.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Zverev

Alexander Zverev | Zdroj: Reuters

„Nyní jsem na cestě zpět domů. Podle prvních lékařských kontrol to vypadá, že jsem si přetrhl několik postranních vazů na pravé noze. V pondělí letím do Německa, abych podstoupil další vyšetření a rozhodl se pro nejlepší a nejrychlejší způsob léčby,“ informoval fanoušky na svém instagramovém účtu Zverev.

Zverev si poranil kotník a semifinále s Nadalem skrečoval. Španěl bude hrát o svůj 14. titul

Číst článek

Olympijský vítěz z Tokia a finalista předloňského US Open se zranil v semifinálovém zápase Roland Garros s třináctinásobným šampionem Rafaelem Nadalem.

Za stavu 6:7, 6:6 se Zverevovi při zahrávání vítězného míčku zasekla noha při skluzu na antuce a nekoordinovaně spadl na zem. Kurt opustil na vozíku, později se vrátil na hřiště o berlích a utkání vzdal. Ze hřiště ho vyprovázel potlesk.

Plány v ohrožení

Podle jeho bratra a manažera Mischy Zvereva bude pondělní vyšetření klíčové pro další plány. „Navštíví několik lékařů a poté budeme vědět víc. Pondělí je rozhodujícím dnem. Nevypadá to sice dobře, ale stále je naděje,“ řekl Mischa Zverev.

Po Zverevově skreči postoupil do finále Nadal, který může v Paříži zaútočit na rekordní 22. grandslamový titul v kariéře. Šestatřicetiletý Španěl vyzve v nedělním finále od 15.00 Nora Caspera Ruuda.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme