Salvadorec Arévalo a 40letý Rojer v Paříži vyhráli debl a zapsali se do historie

4. 6. 2022, 20:52
Aktuality 0
FRENCH OPEN - Salvadorec Marcelo Arévalo se stal prvním středoamerickým vítězem mužské čtyřhry na grandslamu, 40letý Nizozemec Jean-Julien Rojer nejstarším vítězem čtyřhry mužů na Roland Garros. Salvadorsko-nizozemský pár ve finále French Open udolal po odvrácení tří mečbolů 6-7 7-6 6-3 chorvatsko-americký tandem Ivan Dodig a Austin Krajicek a získal třetí společný titul.
Marcelo Arévalo a Jean-Julien Rojer

Arévalo s Rojerem se dali dohromady v tomto roce a před Paříží triumfovali také na turnaji v Dallasu nebo Delray Beach. Na letošním Roland Garros plnili roli dvanáctého nasazeného páru.

Jednatřicetiletý Arévalo získal premiérový triumf z turnajů velké čtyřky v kariéře a stal se prvním grandslamovým vítězem mužské čtyřhry ze Střední Ameriky. O devět let starší Rojer vyhrál už před sedmi lety ve Wimbledonu a v roce 2017 na US Open. Ve čtyřiceti letech se stal nejstarším vítězem mužské čtyřhry na Roland Garros.

Dodig s Krajicekem, kteří mohli navázat na triumf z turnaje v Lyonu, nevyužili za stavu 7-6 a 6-5 tři mečboly při podání soupeře. V poslední sadě pak za stavu 2-3 ztratili vlastní servis a prvního společného titulu na grandslamových turnajích se nedočkali.

• FRENCH OPEN 2022 •
Paříž (Francie), antuka, 43.600.000 eur
sobotní výsledky (04. 06. 2022)
• Čtyřhra mužů - finále •
Arévalo/Rojer (12-Salv./Niz.) - Dodig/Krajicek (Chorv./USA) 6-7(4) 7-6(5) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist