Saxofonistka na volné noze, prázdninový režim MHD v červnu a nový parkovací dům. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Krásná a talentovaná saxofonistka z Náchoda Kateřina Janečková hrála 12 let se známým polickým orchestrem Police Symphony Orchestra, teď se ale vydala na sólovou dráhu. Saxofon ji prý jako malou na základní umělecké škole moc nebavil, ale v současnosti s ním jezdí po světě a hraje třeba i jen tak na ulici lidem pro radost.

„Hrála jsem u moře v Tenerife a v tu chvíli jsem ucítila neuvěřitelnou vděčnost za to, že se můžu rozhodovat v každém okamžiku podle sebe," říká s úsměvem saxofonistka Kateřina Janečková.

Čtěte také

Městská hromadná doprava v Hradci Králové jezdí od 1. června 2022 z většiny podle prázdninového jízdního řádu. Znamená to tedy omezení některých linek. V plném provozu zůstávají například školní spoje.

Důvodem je především dlouhodobá nemocnost řidičů. Ta sice trápila dopravní podnik už několik týdnů, dosud se ale dařilo směny vykrývat díky výpomoci dalších zaměstnanců, například z kanceláří nebo dílen.

Čtěte také

Výrazné změny čekají současné hlavní parkoviště u ambulantního pavilonu v areálu náchodské nemocnice, jeho úpravy ale začnou až po otevření nového parkovacího domu. Ten je prakticky před dokončením, pacientům by měl být k dispozici už koncem června.

Za tento parkovací dům zaplatí Královéhradecký kraj, který je zřizovatelem Oblastní nemocnice Náchod, zhruba 40 milionů korun. Náklady na parkovací místa v celém areálu dosáhnou zhruba 60 milionů korun.

autor: baj
Spustit audio

Související