Ujčík obhájil Cenu Karla Metelky pro nejlepšího trenéra

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

5. června 2022, 20:00

Marek Hedbávný

Nejlepším trenérem Chance ligy byl sportovními manažery zvolen jihlavský Viktor Ujčík. Druhý nejvyšší počet hlasů dostal litoměřický David Bruk, třetí skončil benátecký Valdemar Jiruš.

Ujčík získává Cenu Karla Metelky podruhé za sebou. Loni pomohl Jihlavě ke druhému místu a málem i k senzačnímu triumfu ve finále nad Kladnem, letos už s Duklou zvedl nad hlavu pohár pro vítěze Chance ligy.

Ujčík přitom nebyl v jednoduché pozici. Jihlava šetřila, před play off pustila do extraligy několik ze svých opor a do vyřazovací části šla ve značně omlazené sestavě.

Přesto Dukla zdolala všechny překážky a ve finále přetlačila Vsetín, který na rozdíl od Jihlavy přiváděl na klíčovou pasáž sezony jednu hvězdnou posilu za druhou.

Pro Jihlavu jde o zatím první letošní cenu. Vysoko se ovšem v předešlých kategoriích umístili brankář Maxim Žukov (2. místo), obránce Lukáš Mareš (3.), útočník Tomáš Čachotský (2.) a mezi juniory uspěl Matouš Menšík (2.).

„Ocenění si velmi vážím," říká Ujčík. „Jde ale o zásluhu celého realizačního týmu: od asistenta až po kustody, maséry, vedoucí. A zároveň je to zásluha hráčů, protože právě oni hráli skvěle a vyhráli titul v Chance lize. Vážím si toho každopádně o to víc, že to je podruhé a že o tom hlasovali přímo sportovní manažeři jednotlivých klubů." 

Nejlepší trenéři Chance ligy

2021/2022 – Viktor Ujčík (Jihlava)
2020/2021 –
 Viktor Ujčík (Jihlava)
2019/2020 –
 Václav Prospal (České Budějovice)
2018/2019 – Jiří Režnar (Havířov)

Individuální ceny v Chance lize za sezonu 2021/2022

Cena Tomáše Zelenky: ?
Nejlepší brankář:
 Jakub Málek (VHK ROBE Vsetín)
Cena Ondřeje Buchtely pro nejlepšího obránce: Jan Pohl (HC Baník Sokolov)
Nejlepší útočník: Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín)
Nejlepší junior: Jakub Málek (VHK ROBE Vsetín)
Cena Karla Metelky pro nejlepšího trenéra: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava)
Hráč play off: ?
All-Star tým: ?
Cena Radka Nováka za oddanost hokeji: ?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz