Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Svátek práce,
zítra Zikmund.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Úctyhodný rekordman SeniorTipu
aneb
„Chvála Vladimíra“

Nedávný komentáø Ivana Kolaøíka v ohlasech mne inicioval k napsání „Chvály!, nám všem známého autora Vladimíra Vondráèka a tím èásteènì splatit dluh, který vùèi nìmu, za jeho mnohaletou èinnost, máme.
 
Zaènu jeho nepøedstíranou skromností. Toti¾ málo kdo ví, ¾e Vladimír je dr¾itelem titulu RNDr. (doktor vìd pøírodních) a jeho nepøestíraná  skromnost mu nedovoluje, ¾e by svùj titul ve své literární tvorbì nìkdy a nìkde uvádìl.
 
Pro nové ètenáøe si dovolím, kteøí Vladimíra neznají, uvést, ¾e tento autor je meteorologem ve výslu¾bì. Více ne¾ 40 let pracoval jako prognostik v Èeském hydrometeorologickém ústavu a více ne¾ 30 let uvádìl programy o poèasí v Èeskoslovenské a Èeské televizi.

Co také bude málo ètenáøù vìdìt je, ¾e Vladimír Vondráèek je na portálu SeniorTip v poètu svých pøíspìvkù nepochybnì rekordmanem. Pro stránky ST napsal od roku 2013 (za necelých devìt let) celkem neuvìøitelných dvìstì ètyøicet šest pøíspìvkù a tak se zcela urèitì zaslou¾il o kvalitu našich internetových stránek.  

S Vladimírem jsem poznal pøed 15 roky „na vlnách“ Pozitivních novin. Pøi mých návštìvách Prahy jsme se dokonce nìkolikrát shledali a rád na ta setkání i na spolupráci s nim vzpomínám. Patøil k autorùm, na které bylo v¾dy spolehnutí a takových lidí je skuteènì dneska málo.

Tìm ètenáøùm, kteøí budou chtít ještì blí¾e našeho autora poznat, doporuèuji si pøeèíst velmi zdaøilý rozhovor, který úspìšnì vedla Eva Rydrychová a najdete ho na stránkách ST, jmenuje se  Ani nyní v dùchodu nemám lehké ¾ití... .


 

Na samotný závìr mé Chvály bych se rád zmínil, ¾e Vladimír se zaèal plnì vìnovat psaní pøed 17 lety, kdy mu bylo 70 let. Od toho èasu staèil k tìm všem pøíspìvkùm co doposud napsal, napsat ještì tøi knihy: „Prima klima“, „Eliášùv pranostikon“ a „Minimum o poèasí“. Také nemohu opomenout jeho nezmìrnou aktivitu na stránkách Fotogalerie, kde také poètem kvalitních fotografií s vtipnými veršíky bude autorem nejpilnìjším.
 
Moji Chválu Vladimírovi bych chtìl zakonèit jeho moudrým citátem:
„Øíká se, ¾e o sobì mù¾e ka¾dý øíkat a psát co chce, umí-li to øíci, pota¾mo napsat.
A tak mám tady vá¾ení a milí potenciální ètenáøi dva problémy.
Jednak nevím, zda opravdu platí to rèení a zadruhé nevím, platí-li to i o mnì. Nikdy jsem nebyl ¾ádný hrdina a teï - nejen na stará kolena, ale vlastnì na staré všechno -
jsem zaèal riskovat.
Nìkde jsem èetl, ¾e š»astný je národ, který nepotøebuje hrdiny!
Tak všechny prosím, abychom se sna¾ili být alespoò trochu š»astným národem. Myslím, ¾e si to zaslou¾íme!“


Milý Vladimíre, chválím tì moc a dìkuji za všechno, co si doposud pro SeniorTip vykonal. Jistì máš nezmìrnou zásluhu na jeho sledovanosti a poèítám s tím, ¾e budeš i dál ve psaní pokraèovat.

 
Text: Václav ®idek, èlen Redakèního týmu webmagazinu SeniorTip
Ilustrace: rodinný archiv Vladimíra Vondráèka


Komentáøe
Poslední komentáø: 08.06.2022  13:49
 Datum
Jméno
Téma
 08.06.  13:49 Pøemek
 07.06.  09:27 Von
 06.06.  18:02 Ludìk Horký Podìkování
 06.06.  14:45 Bohumil K.
 06.06.  12:12 Blanka K,
 06.06.  10:02 Kvìta
 06.06.  09:32 olga janíèková
 06.06.  08:56 Vesuviana díky
 06.06.  05:36 Ludmila
 06.06.  03:34 Ivan