Město podporuje mladé a pracující rodiny. O finanční bonus už požádaly desítky rodičů
První oficiální předávání příspěvku. Foto: archiv
Most

Most - Aktivní rodiče novorozenců žádají město Most o finanční bonus ve výši 15 tisíc korun. Už jich je přes šedesát. Vedení města chce touto novinkou podpořit mladé pracující, podnikající či studující rodiny. "Dosud jsme zaevidovali 62 žádostí o příspěvek. Podpořeno bylo 37 rodin, mezi které se rozdělila částka 555 tisíc korun," uvádí náměstkyně primátora města Mostu Markéta Stará.

"Zamítnuta byla zatím jedna žádost, která nesplnila kritéria, protože otec s dítětem byli nahlášeni na úřední adrese ulice Radniční. Mezi žadateli jsou například zaměstnanci nemocnice, úřadu práce, vězeňské služby, prodavačky, pracovníci Českých drah, okresního soudu či zaměstnanci městské a státní policie," přibližuje Markéta Stará. 

"Ráda bych zdůraznila, že se nejedná o příspěvek na porodné. Na poskytnutí a vyplacení finančního daru není právní nárok. Každá žádost je posuzována individuálně. Jednou z hlavních podmínek je, že novorozenec má v okamžiku podání žádosti trvalý pobyt v Mostě a že alespoň jeden ze zákonných zástupců musí být minimálně poslední rok před narozením dítěte občanem ČR s trvalým pobytem v Mostě. Další podmínkou je, že alespoň jeden z rodičů je dva roky před narozením dítěte nepřetržitě zaměstnán, podniká nebo studuje. Dar nedostane žadatel, který je hlášen na tzv. úřední adrese a je dlužníkem města, jeho organizací a firem. Smůlu má tedy například ten, kdo nezaplatí dopravnímu podniku za jízdu na černo," vysvětluje náměstkyně primátora.

Všechny potřebné informace najdete na webu města a vyplněné je přijímá odbor sociálních věcí magistrátu. Program Podpora při narození dítěte odstartoval v lednu a v rozpočtu města jsou na něj vyčleněny čtyři miliony korun. Žadatelé o příspěvek mohou žádost podat do konce roku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru