Jeřábek se vrací do extraligy! Ale ne do Plzně...

Foto: olympijskytym.cz/Vladimír Koča

Reprezentační obránce Jakub Jeřábek se po šesti sezonách v zahraničí opět představí v Tipsport extralize – jako novou posilu ho představil mistrovský Třinec.

„Avizovali jsme, že po odchodech hledáme do týmu ještě jednoho obránce. Podařilo se nám získat Kubu Jeřábka," těší sportovního ředitele Ocelářů Jana Peterka.

„Je to komplexní bek, který má zkušenosti ze dvou mistrovství světa, z olympiády, z NHL a KHL,” popisuje Peterek hvězdnou posilu.

Jeřábek zatím trénuje individuálně, k Třinci se připojí v polovině června na soustředění v Tatrách. „Jakuba máme nakoukaného, známe jeho přednosti a myslím, že přesně zapadne do systému hry, který budeme chtít hrát,” hlásí nový třinecký kouč Zdeněk Moták.

Jeřábek poslední tři sezony působil v KHL: v Podolsku a letos ve Spartaku Moskva, kde ve 44 zápasech získal sedm bodů. Po ruském vojenském vpádu na Ukrajinu už v tamější soutěži působit nebude, podobně jako řada jeho krajanů se vrací domů.

„Třinec? Je to momentálně jedna z nejlepších destinací v Česku."

Jeřábek hrál v extralize dosud pouze za mateřskou Plzeň, teď se přesouvá na druhý konec republiky. „Třinec? Je to momentálně jedna z nejlepších destinací v Česku," vysvětluje Jeřábek svůj podpis s Oceláři. „Mluvil jsem s vedením i hlavním trenérem. Rozhodování bylo jednoduché, obě strany měly zájem se domluvit.”

Pro obhájce titulu jde teprve o třetí letní posilu: z finského Lahti dorazil lotyšský reprezentační bek Karlis Čukste a z Českých Budějovic jeden z nejlepších hráčů letošního play off Daniel Voženílek. Kádr naopak opustili zadáci David Musil (Pardubice) s Tomášem Kundrátkem (Brno), bratři Kovařčíkové (finský Jukurit) a útočník David Kofroň (Karlovy Vary).

Aktuální kádr HC Oceláři Třinec

Brankáři: Lukáš Daneček, Ondřej Kacetl, Marek Mazanec.

Obránci: Marian Adámek, Karlis Čukste, Milan Doudera, Jan Jaroměřský, Jakub Jeřábek, Martin Marinčin, Marek Ročák, Jan Zahradníček.

Útočníci: Martin Bakoš, Marko Daňo, Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Erik Hrňa, Aron Chmielewski, Daniel Kurovský, Alan Lyszczarczyk, Tomáš Marcinko, Andrej Nestrašil, Miloš Roman, Martin Růžička, Vladimír Svačina, Daniel Voženílek, Petr Vrána.

Foto: olympijskytym.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz