Menstruační kalhotky: Už jste tento fenomén vyzkoušela?

Napsal

O této revoluční novince jste pravděpodobně v poslední době slyšely. Začíná ji nabízet stále více českých i zahraničních výrobců. Co ale přesně ty menstruační kalhotky jsou a opravdu jsou tak pohodlné a předně funkční?

Funkčnost

Menstruační kalhotky řadíme mezi příjemnou pomůcku při našich dámských dnech. Na výběr máte z několika střihů a tvarů a předně z několika stupňů savosti. Rozdíl nabízí textilie, která je speciálně, díky svým high-tech vrstvám, schopna absorbovat jedno takové množství krve než například běžná vložka či tampon.

  1. Vnitřní membrána zachytí veškerou tekutinu, proto nikdy nebudete mít pocit mokra.
  2. Další vrstva je antibakteriální a zároveň rychleschnoucí, proto se nestane, že byste jakýkoliv zápach pociťovaly. Krev nejenže nepropustí, ale vaše pokožka může zároveň dýchat.
  3. Poslední vnější vrstva s nepropustnou membránou nám zaručí, že na kalhotkách nebudou viditelné žádné skvrny a vždy budou mít čistý vzhled.

Péče

Před prvním použitím je potřebné kalhotky vyprat v tekutém pracím prostředku, bez aviváže, na 40 °C. Nejenže je to hygienické, ale vodou se aktivuje zmíněná absorpční technologie. První nošení se doporučuje vyzkoušet doma, bude tak vědět, zda vám vybraná sací třída vystačí.

S koupí kalhotek je vhodné si zároveň pořídit i speciální nepromokavou taštičku, určenou právě pro použité kalhotky. Použité musíte dle potřeby měnit, proto u sebe vždy mějte minimálně jedny náhradní a tuto taštičku. Kalhotky se doporučují vyměnit maximálně za 12 hodin, ale samozřejmě závisí na intenzitě cyklu.

Použité kalhotky by se měly opláchnout v ruce a vložit do sáčku a poté vyprat. Můžete je přeprat v ruce, nicméně se spíše doporučuje pračka na 40 °C a opět bez aviváže. Schnout by měly zcela volně na vzduchu. Topení, přímé slunce ani sušička nejsou vhodné. Přibližně jednou za 3 měsíce se doporučuje kalhotky přežehlit, a to jen z vnější strany.

Jejich životnost se pohybuje zhruba kolem 3 let, a to při dvou praních za jeden cyklus.

Obsáhlý trh zajišťuje, že si každá žena může zvolit pro sebe správný typ, tak proč je nevyzkoušet?

Zdroj foto: freepik.com

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *