Dnes Sobota - oblacno 22°C
Zítra Neděle - obcasny-dest 20°C
Sobota 4. 5. 2024
Svátek má Květoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Břevnov hostil křest básnických sbírek autorů Jiří Brůna - Petra Čiháková
Křest knih Tajemství dobra a Ženská přitažlivost. Foto: Vladimír Blahník

Břevnov hostil křest básnických sbírek autorů Jiří Brůna - Petra Čiháková

Útulná břevnovská Hospůdka Do Větru se poslední květnový den stala místem křtu a představení hned dvou nových básnických sbírek autorské dvojice Jiří Brůna – Petra Čiháková. 

První z nich nesoucí název ´Ženská přitažlivost´ představuje básnický dialog tak trochu stárnoucího, a přitom stále zvídavého básníka na jedné straně a mladé atraktivní básnířky na straně druhé.

Druhý společný počin nazvaný ´Tajemství dobra´ se zase neotřelým způsobem pokouší hledat ono okřídlené dobro prostřednictvím povznášejících veršů všude kolem nás, tedy i v těch zdánlivě nejbanálnějších a nejobyčejnějších situacích.

Součástí této sbírky jsou také osobité kresby umělecky všestranného Bohumíra Boba Hochmana, který se ovšem tentokrát představil zase v trochu jiné roli, kdy se staral se svým Triem o hudební doprovod uměleckého podvečera.

 K úspěchu akce, na niž si našlo cestu podstatně více návštěvníků, než organizátoři očekávali, nepochybně přispěli také speciální hosté, konkrétně populární herečka Nela Boudová, která je mimochodem také autorkou několika knížek určených dětem a jeden z nejznámějších českých novinářů Jan Tuna, taktéž člověk více talentů a profesí.

Co dodat závěrem? Milovníci nadčasové poezie, kteří si zmíněnou kulturní událost nechali ujít možná budou mít v dohledné době šanci na nápravu, neboť samy hlavní hvězdy programu naznačili, že jejich druhá básnická sbírka by nemusela být tou poslední…

Autor: -jmb-


Jitka Klett: Oblečená životem

Včera v 08:58

V Ikaru vychází také skutečný životní příběh módní návrhářky a držitelky Oscara ve světě módy Jitky Klett, majitelky dvou úspěšných módních značek. V její knize Oblečená životem najdete odpovědi na otázky spojené s různými módními tématy a nahlédnete i do zákulisí módního byznysu, v němž není...

Historicko-faktologický akční román Pavla Černého Morávkova zpověď aneb Věřím v Boha a ve své pistole

2. května 2024 v 16:18

Příběh známého odbojáře Václava Morávka, úhlavního nepřítele pražského Gestapa a jednoho z vůbec nehledanějších mužů Němci obsazené Evropy, zachycený ve strhujícím vyprávění.

Elena Collins: Strom čarodějnic

30. dubna 2024 v 10:50

Přítomnost: Když se Seleně rozpadne vztah a spolu s ním i sny o budoucnosti, zatouží malířka z Manchesteru po dovolené. Chata Trnka jako by vypadla z pohlednice a zdá se být tím pravým místem, kde Selena zapomene na všechny své problémy.

Helter Skelter: Skutečný příběh Mansonovy vraždící sekty

30. dubna 2024 v 10:36

V létě 1969 vyděsila celou Ameriku série brutálních, zdánlivě náhodných vražd spáchaných během dvou nocí v Los Angeles. Mezi oběťmi byla mimo jiné slavná herečka (a její nenarozené dítě), módní kadeřník a stylista, dědička kávového impéria či spořádaní středostavovští manželé. Knihu Helter...

František Kotleta: Perunova krev I

29. dubna 2024 v 09:31

První část nového dvoudílného románu Františka Kotlety, tvůrce dnes už legendárního Bratrstva krve.

Liba Cunnings: Himálajské ozvěny

27. dubna 2024 v 16:38

Himálaj. Zvláštní svět podivuhodné, podmanivé krásy, kde na vrcholech osmitisícových štítů snad skutečně leží klíče od nebeských bran. 

Lynn Painter: Lepší než ve filmu

26. dubna 2024 v 10:28

Liz Buxbaumová vždycky věděla, že Wes Bennett není vhodný materiál na přítele. Čekali byste, že její soused bude prvotřídním kandidátem pro její romantické fantazie, ale Wes jí už od dětství dokazuje, že je maximálně prvotřídní osinou v zadku.

Hunter Clarke-Fields: Jak vychovat dobrého člověka

25. dubna 2024 v 10:32

Laskavý, soucítící svět začíná u laskavých, soucítících dětí. V této knize najdete účinné a praktické strategie, díky nimž dokážete na své děti reagovat s vlídností a bez posuzování.

Joachim Mayer: Jak na vyvýšené záhony

24. dubna 2024 ve 23:00

Zahradník a autor úspěšných knih Joachim Mayer přehledně vysvětluje, jak si můžete vyvýšený záhon sami vybudovat, a to i třeba jen na terase či balkoně. Poradí, čím záhon naplnit a jak o něj pečovat, aby se v něm rostlinám dařilo. 

Magnesia Litera 2024 za detektivku patří Janě Jašové

23. dubna 2024 v 07:56

Za svůj v pořadí druhý detektivní román Krutý měsíc ji získala cenu Magnesia Litera v kategorii Detektivka spisovatelka Jana Jašová z nakladatelství Motto, které patří pod křídla Albatros Media. 

Lenka Potůčková: Dálnice

23. dubna 2024 v 07:48

Lenka Potůčková debutovala v loňském roce úspěšným historickým románem Návrat nežádoucí z českého pohraničí po druhé světové válce. V novince Dálnice vypráví opět příběh z minulosti, tentokrát z období let 1984–1990. Rodině Tomanových se otřese život v základech, když se matka Renata nečekaně...

Známé i skryté tváře moravské metropole najdete v hravém průvodci Brnem

22. dubna 2024 ve 21:20

Procházky, památky, místa, která nejsou na prvních místech turistických průvodců, ale rozhodně stojí za vidění, nabízí nový ilustrovaný průvodce Hravý průvodce Brnem, který vydává nakladatelství Fragment (399 Kč).

Václav Králíček: Titanic

20. dubna 2024 v 08:45

Temná nedělní noc ze 14. na 15. dubna 1912 před sto lety se stala tragickou pro nejluxusnější parník všech dob postavený společností White Star Line. RMS Titanic se během necelých tří hodin po kolizi s ledovou horou potopil na své panenské plavbě a zároveň s ním zahynuly dvě třetiny všech lidí,...

Další články
Nahoru