Konec kariéry? Hokej už je pro mě uzavřená kapitola, řekl Nakládal

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Někdejší reprezentační obránce Jakub Nakládal už se podle všeho k profesionálnímu hokeji nevrátí. „Hokej je pro mě uzavřená kapitola," uvedl v rozhovoru pro Pardubický deník.

„Nikdy jsem nechtěl hrát hokej dlouho. Zhruba tak do pětatřiceti. A to mi za chvíli bude," cituje ho Deník. „Zcela reálně si dokážu představit život bez hokeje už nyní. Už když jsem byl v Rusku, tak jsem silně přemýšlel o tom, jestli má smysl se ještě vracet do české extraligy."

Nakládal je stále smluvně vázaný s pardubickým klubem, svůj divoký rozchod s Dynamem ze začátku ledna proto komentovat nemůže.

Mezi fanoušky se nicméně spekulovalo o Nakládalově hádce s klubovým vedením. Pardubice tehdy šokující konec kapitána vysvětlovaly osobními důvody.

Následně se mluvilo o Nakládalově možném přesunu do Švýcarska, teď to ale vypadá na úplný konec kariéry. Mezitím se zapojil do podnikání s bratrem a užívá si času s rodinou.

„Nikdy jsem nechtěl hrát hokej dlouho. Zhruba tak do pětatřiceti."

„Máme s manželkou dva kluky, osmiletého a pětiletého. Oba jsou v tom nádherném věku, kdy je skvělé, že na ně mám čas. To mě strašně naplňuje," líčí Nakládal pro pardubicky.denik.cz.

Nakládal prožil mimořádně úspěšnou kariéru. V sezoně 2009/2010 získal s Pardubicemi titul a byl vyhlášen nejlepším obráncem Tipsport extraligy. 

Prorazil také v zahraničí: v KHL vystřídal Ufu, Spartak Moskva, Lva Praha a Jaroslavl. Rok působil ve finském TPS, zážitky má dokonce i z NHL, kde zapsal třicet startů v Calgary a Carolině. Z mezinárodní scény se může chlubit bronzovou medailí z MS 2012, zúčastnil se také olympijských her v Soči.

Jeho návrat do mateřských Pardubic přesto skončil neslavně, po necelých dvou sezonách... 

Skončila tím skutečně i celá Nakládalova kariéra?

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz