Umyvadlo v hlavní roli

Jednou z cest, jak oživit styl a podpořit i designovou stránku koupelny, je sázka na „jiné“ umyvadlo. O tom, zda se umyvadlo do koupelny stane esteticky vyspělou dominantou, rozhoduje nejen umístění, barva a tvar umyvadla, nýbrž i materiál. Vedle sanitární keramiky si lze zvolit umyvadlo ze skla či litého mramoru. Zatímco skleněnému sluší volnost, litý mramor funguje i v zapuštěné variantě.

Umyvadlo ze skla

Skleněná umyvadla sebevědomě ukazují, že je možné opustit zažité stereotypy i v oblasti sanitárního vybavení. Posunují možnosti, jak pracovat s atmosférou, ještě o kousek dál, než jste si mysleli, že je možné. Výsadou skleněných umyvadel je, že pracují se světlem a unikátní barevností, od čiré přes metalickou po odstíny zlaté, bronzové či měděné. Vyniknou zejména u hladkého zpracování. Alternativou jsou luxusní strukturované varianty. Je důležité citlivě zvolit i desku, případně vhodnou umyvadlovou skříňku, aby byl vizuální důraz ponechán na umyvadlu.

SAPHO

Umyvadlo z litého mramoru

Moderním materiálem, který si rychle získal popularitu, je litý mramor. Pyšní se vysokou odolností a stabilitou. Navíc umožňuje pohrát si s liniemi a vytvářet unikátní kousky, jež citlivým způsobem ozvláštní koupelnu. Zatímco oblé tvary působí jemným dojmem, hranaté si pohrávají s jasností a stabilitou. Umyvadla z litého mramoru se nebojí experimentovat, proto zde najdete i atypická designová pojetí. Umístit je můžete na desku, ale skvěle si rozumí i s umyvadlovou skříňkou, případně potěší jako zapuštěná.

SAPHO