Dnes Úterý - jasno 27°C
Zítra Středa - skorojasno 23°C
Úterý 30. 4. 2024
Svátek má Blahoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pražský sportPražský životSport

Seminář o bezpečnosti sportu s trenéry a vedením klubů. Zváni jsou i rodiče

22. 6. 2022
Fotbalová asociace České republiky (FAČR) pořádá společně s Unií českých fotbalových trenérů veřejně přístupný seminář Bezpečnost sportu a týmová dynamika. Uskuteční se ve středu 22. června od 9 do 17 hodin v Centru pohybové medicíny Pavla Koláře v Praze.

FAČR pokračuje ve svém dlouhodobém programu ochrany dětí ve sportu. Jeho další částí bude odborný seminář zaměřující se na bezpečnost sportu v souvislosti s dynamikou vztahů ve sportovním týmu. Seminář je veřejně přístupný a zváni jsou především trenéři a rodiče sportujících dětí.

„Vidím obrovský význam ve vzdělávání dětí, nejenom ve škole, ale i ve sportu, aby věděly, jak předcházet problémům,“ vysvětlil Verner Lička, prezident Unie českých fotbalových trenérů.

Fotbalová asociace do projektu samozřejmě zapojuje psychology a velká fotbalová jména. Na podzim plánuje přizvat k úsilí udělat sport bezpečným i další sportovní svazy. Jde o další krok po velmi úspěšném trenérském manuálu.

„Sport významně pomáhá rozvoji duševního zdraví, dítě se učí, že v životě je řád a systém velmi důležitý. Pozitivní přijetí trenérského manuálu na podzim loňského roku bylo ještě větší, než jsme čekali – trenéři se velmi aktivně zapojují, více si všímají a učí se reagovat na případné psychické problémy dětí. Naším dalším krokem bude propojení co největšího počtu sportovních svazů – děti jsou nejohroženější skupina, musíme je chránit,“ uvedla Michaela Veselá, manažerka sociálních projektů FAČR.

Mládež patří k nejohroženější skupině, která se v rámci české fotbalové rodiny pohybuje, a FAČR usiluje o to, aby pro ni fotbalové prostředí bylo vždy bezpečné a poskytovalo možnost úplného kladného prožitku. Klíčovou částí programu Ochrana dětí tak bylo i zřízení Centra pro ochranu dětí v rámci fotbalového prostředí.

V pěti tematických celcích na semináři vystoupí šest lektorů
Martin Daněk, sportovní ředitel FK Třebíč a mentální kouč A týmu florbalové reprezentace, s Markem Vojtou, asistentem trenéra A týmu florbalové reprezentace, promluví o budování vítězného týmu. Martin Vlk, šéftrenér sportovního střediska mládeže Mladá Boleslav, bývalý sportovní ředitel Calgary West a člen mezinárodní výzkumné skupiny EU v oboru aplikace Ekologické dynamiky ve sportu, vzdělávání a rehabilitace, přednese téma transformačního koučinku.

Práci sportovního psychologa v mládežnické akademii vysvětlí Martin Macháček, sportovní psycholog a trenér akademie Slavie Praha. Lektor FAČR Otmar Litera vystoupí s příspěvkem o mapování vztahů ve skupině. Michaela Veselá a psycholožka Regina Jandová, specialistka Linky bezpečí, promluví právě o Manuálu pro rodiče, trenéry, děti a o Lince bezpečí. FAČR na vzniku manuálu spolupracovala s Linkou bezpečí. Koncem minulého roku pak přišla s komplexním programem ochrany dětí a založila Centrum ochrany dětí FAČR, které péči o dodržování bezpečného prostředí pro děti v rámci celého fotbalového hnutí koordinuje.

„Pro mě bezpečný sport znamená radost a úsměv jak trenérů, tak hráčů, štěstí, euforii, všechno, co sport přináší. Trenéři, nezapomeňme, hráč je tak dobrý, jak je dobrý trenér,“ říká fotbalový internacionál Karel Poborský, ředitel Úseku Elitní mládeže FAČR.



Autor: Alo

Na Pražský mezinárodní maraton dorazí čtyři tisíce běžců

Dnes v 08:52

Během víkendu se uskuteční Pražský maraton, kterého by se mělo zúčastnit více než 8 tisíc běžců. Polovinu z nich budou tvořit účastníci ze zahraničí, konkrétně z 91 států. Podle metodologie CzechTourism přinesla tato významná sportovní akce v minulém roce 190 milionů korun do české ekonomiky,...

Trhy na Budějovickém náměstí nově každé úterý a čtvrtek

Včera ve 12:57

Od 30. dubna se rozšiřuje možnost nákupu na Farmářských a potravinových trzích na Budějovickém náměstí. Nově zde najdete prodejce každé úterý a čtvrtek.

Dermacol love day

Včera v 11:13

Hudba, krása, móda a zábava v parku Grébovka ve středu 1. května.

Pálení čarodějnic v Modřanské rokli

Včera v 08:06

Sbor dobrovolných hasičů Praha-Libuš zve v úterý 30. dubna na pálení čarodějnic v Modřanské rokli u vodní retenční nádrže Libušská.

Přednáška v Praze 9: Nejsou to jen hřiby

28. dubna 2024 ve 20:47

Ačkoli téměř stoprocentně platí, že co Čech, to houbař, spousta z nás si troufne z lesa přinést jen několik málo druhů hub, které dokonale zná. Na druhé straně je však i mnoho hazardérů, kteří své mykologické poznatky čerpají z pověr či zastaralých atlasů hub. Přitom stačí jen málo a jedlé houby...

Praha 4 si připomíná oběti i hrdiny z doby nacistické okupace

28. dubna 2024 ve 14:50

Na území Prahy 4 je více než dvě stě pomníčků a pamětních desek, které připomínají oběti nacistů i hrdiny, kteří v době okupace nerezignovali a bojovali proti okupačnímu režimu. V těchto dnech k nim městská část, jako každoročně, umisťuje věnečky, aby uctila jejich...

Dopravní podnik hlavního města Prahy zve do Depa Kačerov

28. dubna 2024 v 06:59

Den otevřených dveří Depa Kačerov se koná v sobotu 4. května od 10 do 16 hodin v rámci oslav 50 let pražského metra.

Na Čarodějnice na Ladronce přilétnou UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra

28. dubna 2024 v 06:41

Čáry, máry, fuk a jako mávnutím kouzelného proutku je tu další ročník největšího čarodějnického sletu ve střední Evropě – Čarodějnice na Ladronce. Do jednoho z nejoblíbenějších pražských parků Ladronka se 30. dubna sletí české hudební hvězdy jako kapely UDG, Maxim Turbulenc i zpěvák Jakub Ondra....

Olšanskými hřbitovy za osobnostmi 20. století

28. dubna 2024 v 06:02

Komentované procházky hřbitovy přinášejí historické příběhy, zajímavé detaily a pohledy na architekturu a umělecká díla, která jim dodávají jedinečný charakter. Ve středu 1. května v ve 13:30 hodin se projdete Olšanskými hřbitovy za osobnostmi 20. století.

Na Slunečním náměstí se konala tradiční akce Bezpečná 13

27. dubna 2024 ve 21:14

Ve čtvrtek 25. dubna se uskutečnil 21. ročník akce Bezpečná 13 aneb Bezpečnost zajištěna.  

Další články
Nahoru