Hlavní obsah

Tempo našlo přemožitele, drží si však spolu s Draky vedení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadstavbová část o titul baseballové extraligy pokračovala dalšími duely. Draci Brno potvrdili letošní formu a i popáté dokázali porazit úřadujícího mistra Arrows Ostrava. Oba týmy teď od úterý reprezentují na Pohárů mistrů v Bonnu. V pražském derby si první porážku do tabulky připsalo Tempo. Stále bez výhry jsou Nuclears Třebíč, kteří podlehli v jediném odehraném utkání Hrochům Brno.

Foto: baseball.cz

Pálí Jan Homolka z Eagles Praha.

Článek

Po středeční předehrávce se Draci a Arrows spolu utkali v pátek na hřišti v Ostravě. Doma chtěli Arrows přelomit letošní nepříznivou bilanci se soupeřem, jehož ve čtyřech předchozích duelech neporazili. V první směně se jim také povedlo dostat do vedení 2:0, ale ve třetí Draci zásluhou tříbodového homerunu Pabela Manzanera duel otočili ve svůj prospěch a dokázali jej dotáhnout do vítězného konce, zvítězili 8:3. Kvůli povinnostem v evropských pohárech se třetí utkání série odehraje až 29. června opět v Ostravě, kde budou mít domácí šanci na vendetu.

Série pražského derby mezi Tempem a Eagles je zatím nerozhodná, i tým z Libuše již má na kontě jednu porážku. Své kvality potvrzuje Martin Červenka, který odpálil v prvním vítězném utkání Eagles dva homeruny. Druhý duel opanoval Ethan Skuija z Tempa, jenž odházel vítěznou complete game, během které zaznamenal 21 strike outů. Jedná se o druhý nejlepší výkon nadhazovače v jednom utkání. Jen o 1 strike out byl lepší Dylan Brammer v roce 2017, který v dresu Skokanů Olomouc hodil v zápase s Blanskem 22 strike outů.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Ondřej Satoria z Arrows Ostrava.

Jediným týmem, který před víkendem stále čekal na výhru, byli Třebíč Nuclears. Měli k dispozici pouze jeden duel proti Hrochům, protože o víkendu se na jejich hřištích hrály mládežnické turnaje. Nakonec byl k vidění parádní souboj nadhazovačů, domácí Jon Kennedy i hostující Ryan Johnson nedávali soupeři příliš šancí k stažení bodů. Jako rozhodující se tak ukázal moment z dohrávky šesté směny, kdy Ondřej Kalandra stáhl první doběh utkání. Protože Kennedy a následně ani Kellen Croce soupeřovým pálkařům víc doběhů nepovolili, Hroši si připsali výhru 2:0.

Kolo bude dohráno dalšími zápasy od úterý do čtvrtka. Poté následuje reprezentační přestávka, kterou vyplní All Star Game na Hluboké (18.6.) a poté 41. ročník Pražského baseballového týdne (22.-25.6.).

Tabulka:
1.Draci Brno54180,0
2.Tempo Praha54180,0
3.Hroši Brno42250,0
4.Arrows Ostrava52340,0
5.Eagles Praha52340,0
6.Třebíč Nuclears4040,0

Reklama

Související témata: